TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 19.3.2025.
Još jedna sjajna vijest za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu! TIME je uvrstio Hotel Baškuća među 100 najboljih svjetskih destinacija za 2025. godinu.
Ovim priznanjem Sarajevo je uvršteno među najpoznatije svjetske turističke destinacije, dodatno potvrđujući svoj status kao sve atraktivnije turističke destinacije.
Hotel Baškuća prepoznat je zbog svoje autentične kombinacije bosanskog naslijeđa i vrhunske sofisticiranosti. Njegova arhitektura, pažljivo biran enterijer i umjetnine koje krase svaki kutak hotela odražavaju bogatu historiju Sarajeva i Bosne i Hercegovine.
Posebno mjesto u hotelu zauzima restoran Kiren, koji je osvojio srca posjetilaca i kritičara svojom jedinstvenom fuzijom tradicionalnih bosanskohercegovačkih i anatolijskih okusa.

"Biti prepoznat od strane TIME-a ogromna je čast za naš hotel, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Naš cilj je bio stvoriti mjesto koje na najbolji način predstavlja Sarajevo – spoj topline, kulture, historije i vrhunske usluge. Ovo priznanje je dokaz da smo u tome uspjeli", poručuju iz menadžmenta hotela.
Ovo priznanje ne samo da dodatno učvršćuje poziciju Sarajeva kao rastuće turističke destinacije, već i otvara vrata za još veću međunarodnu prepoznatljivost.
TIME-ova lista „World’s Greatest Places 2025“ okuplja najekskluzivnija i najposebnija mjesta širom svijeta, a činjenica da je među njima i Hotel Baškuća potvrđuje da Sarajevo ima šta ponuditi i najzahtjevnijim posjetiocima.
Pročitajte ovdje više informacija o hotelu, a cijelu listu najboljih svjetskih destinacija možete pronaći na službenoj stranici TIME-a
TEKST: Adelisa Mašić
Vaniline kiflice su jedan od onih kolačića koji automatski unesu praznični ugođaj u kuću.
Mekane su, mirisne i nježne, a baš zbog te jednostavnosti želimo da i izgledaju uredno i jednako. A to, realno, nije uvijek lako postići.
Ove godine internet je ponudio rješenje koje je toliko jednostavno da odmah postane 'zašto ovo ranije nisam probala?' momenat.
Trik koji sve mijenja:
Umjesto da svaku kiflicu oblikuješ ručno, tijesto uvaljaj u dugi valjak i sjeci ga rubom šoljice ili čaše. Tako dobiješ jednake komadiće koji se ravnomjerno peku i izgledaju kao da su izašli iz profesionalnog kalupa.
Foto: @blueberry_and_basil
A sada slijedi i klasični, provjereni recept koji daje baš one mekane, mirisne kiflice kakve očekujemo u decembru.
Sastojci:

Foto: @lottastichler
Priprema:
Uz ovaj mali trik i provjereni recept, vaniline kiflice postaju nezaobilazan dio decembarskih kuhinja. Jednostavne su, uredne i mirisne baš onako kako volimo, a priprema donosi onaj prepoznatljivi osjećaj praznične topline koji se dijeli s najdražima.
Foto: @blueberry_and_basil
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!