'Prva dama Amerike' uskoro dolazi na male ekrane, a Michelle Obamu će glumiti Viola Davis. - Bonjour.ba - bh.lifestyle m...

'Prva dama Amerike' uskoro dolazi na male ekrane, a Michelle Obamu će glumiti Viola Davis.

Tekst:

Emina Smaka

FILMOVI & SERIJE
22.2.2022.

Uskoro, tačnije 17.aprila, na male ekrane dolazi serija 'The First Lady' a odlična glumačka postava nas je dodatno zaintrigirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, Showtime je objavio trailer za novu seriju u kojoj glume Viola Davis, Gillian Anderson i Michelle Pfeiffer. Viola će glumiti Michelle Obamu, Gillian Eleanor Roosevelt, a Michelle će igrati ulogu Betty Ford, te će serija govoriti upravo o prvim damama. Kažu da će priča prvih žena biti tako iskrena i intimna, kao kada bi zidovi Bijele kuće mogli govoriti. 

 


Donosimo trailer
Nakon što je u seriji 'The Crown' glumila čeličnu damu, Margaret Thatcher, Gillian je dobila priliku da glumi i prvu damu Eleanor Roosevelt. Ona je poznata kao dama koja je napravila transformaciju uloge prve dame, te je ostala poznata kao važna historijska ličnost.
 Betty Ford je prva dama koja se glasno borila za jačanje svijesti o raku dojke, te za jednaka prava svih. U ovoj seriji će je glumiti Michelle Pfeiffer, nagrađivana Holivudska glumica.

 Poznato je da su Viola Davis i bivša prva dama, Michelle Obama, prijateljice, te ju je Viola javno uvijek podržavala. Glumica je na svom Twitter profilu objavila: ,, Baš ponosna!!! Odajemo počast i uzdižemo ove moćne, vrijedne kraljice s poštovanjem."  

 

* * * 
Naslovna fotografija: @thefirstlady_sho 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno