The Art of Feminine Leadership: Sve o konferenciji za uspješnije i modernije poslovno okruženje održanoj u Zagrebu - Bon...

The Art of Feminine Leadership: Sve o konferenciji za uspješnije i modernije poslovno okruženje održanoj u Zagrebu

Tekst:

Bonjour.ba/PR

POSLOVNI SAVJETI
25.3.2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na četvrtom izdanju konferencije, čak 8 međunarodnih i 11 domaćih govornika podijelili su svoja razmišljanja o hibridnoj budućnosti rada te potrebi za stvaranjem humanijih radnih okruženja i poslovnih praksi koje u središte stavljaju ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U Zagrebu, 25. 3. 2022., održana je prva konferencija u regiji koja promovira ženske vještine vodstva, The Art of Feminine Leadership, u četvrtak je, u svom četvrtom izdanju, okupila vodeće međunarodne i domaće lidere koji su u 6 sati inspirativnog online programa govorili o izazovima u hibridnom načinu rada, ali i potrebi za novim modelom liderstva koji će u središte staviti ljude i njihove potrebe. 

 

Voditeljica Ana Radišić„Zaposlenici danas više nego ikada trebaju jasnu svrhu i osjećaj pripadnosti na radnom mjestu“, istaknula je Annie Coleman, savjetnica za organizacijsku kulturu, koja je otvorila konferenciju govoreći o uzrocima „Velike ostavke“ te otkrila zašto nam je danas potreban novi model liderstva koji neće smatrati ljude resursima nego bićima s potrebama i emocijama.  

Priča, partnerstvo i povjerenje glavni su sastojci formule liderstva koju je predstavila Mirjana Garapic-Zakanyi, članica Uprave Mirabank a.d. i poručila da je vrijeme tradicionalnih struktura kontrole završeno. Dinamika razvoja posla, ali i stalne neizvjesnosti u hibridnom okruženju nameću potrebu da se lideri oslone na svakog člana tima i omoguće im autonomiju i razvoj. 

Robert Baker, višestruko nagrađivani zagovornik unaprjeđenja položaja žena u poslovnom svijetu, potvrdio je da budućnost pripada ženama, ali i muškarcima – ako koriste ženske vještine vodstva jer su ženske vještine poput empatije, brige i transparentnosti najpotrebnije vještine budućnosti.  
Kako već danas možemo mijenjati poslovne prakse i stvarati humanija radna okruženja, doznali smo u panel diskusiji koja je okupila vodeća domaća imena iz područja ljudskih resursa, Bredu Ivanović (PwC), Nadu Kozinu (J.u.A. Frischeis) i Alana Žepeca (LQ),  ali i odjela inovacija vodećih tvrtki, Moniku Ivanović (Infobip), Marinu Dražić (Algebra) te Maju Markulin Klarić (Combis).

 

Robert Baker„Posebice u današnje vrijeme, potrebno je govoriti o liderstvu, potpuno drugačijem od onoga o kojem trenutno svjedočimo te kroz pozitivne i uspješne primjere pokazati da svijet može i zaslužuje bolje lidere.“ -  zaključila je na kraju Tanja Džido, organizatorica konferencije.

 

Tanja Džido i Ana Radišić 

 

Konferenciju The Art of Feminine Leadership inače organizira Tanja Džido, osnivačica platforme Shhhefica koja od 2. 2017. služi kao platforma za umrežavanje, inspiraciju i osnaživanje mladih žena u poslovnom svijetu. Tanja Džido je pokrenula Shhheficu nakon što se u svojoj karijeri suočila s brojnim izazovima te je odlučila svojim iskustvom te mrežom poznanika pomoći mladim damama proći slične izazove što uspješnije uz savjete i stručno vodstvo. 2019. dobila je međunarodno priznanje Female Role Model of The Year na Central European StartUp Awards kao i prestižnu stipendiju Američke vlade za mlade poduzetnike u okviru koje je provela jesen 2019. u Chicagu i Washingtonu. 

 

* * * 
Fotografije: The Art of Feminine Leadership/ PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno