Tatjana Ikanović nam je dozvolila da zavirimo u njen beauty neseser - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Tatjana Ikanović nam je dozvolila da zavirimo u njen beauty neseser

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

BEAUTY SAVJETI
9.4.2024.

Skincare rutina treba biti neizostavan dio svakodnevice, kako bi naša koža uvijek bila nahranjena i zaštićena najboljim sastojcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na beauty sceni je izbor tako velik da ponekad poželimo saznati koji su to kvalitetni sastojci koje koriste žene sa zdravom i sjajnom kožom te poželimo kroz njihovo iskustvo i iskrene savjete otkriti za kojim je proizvodima najbolje posegnuti.
Mi smo ovaj put zavirili u skincare rutinu influencerice Tatjane Ikanović, mnogima poznate i kao @turquoiselove9. Razgovarali smo o njenoj svakodnevnoj rutini i o tome koji su je sastojci ugodno iznenadili i dali vidljive rezultate.

Tatjana nas je kroz razgovor zainteresirala za kozmetiku izrađenu od prirodnih sastojaka, španjolskog farmaceutskog brenda BABÉ koji je dostupan i na našem tržištu, u svim bolje opskrbljenim apotekama.
Kako sama kaže, zahvaljujući BABÉ kozmetici, njena koža sada ima najljepši glow koji je ikada vidjela. Idemo zajedno otkriti detalje njene skincare rutine i istražiti koje bismo to proizvode mogli dodati i na našu listu.


Tatjana, kroz vaš Instagram profil smo primijetili posvećenost modi, ali i njezi kože. Možete li nam reći kako izgleda vaša svakodnevna skincare rutina?

Skincare rutina mi je izuzetno važna. Prije svega jer je to ritual sa kojim započinjem dan i isto tako ga završavam. 10 - 15 minuta samo za mene. Dnevna i noćna rutina se ne razlikuju puno.

Obje obuhvataju nekoliko koraka, od uljne faze čišćenja, preko umivanja micelarnim gelom, toniranja kože, stavljanja dnevnog boostera ili noćnog seruma i sve završavam bogatom hidratantnom kremom. Ako je u pitanju dnevna njega nikad ne izlazim bez SPF-a
Što je za vas samopouzdanje i kako se ono mijenjalo u dvadesetima, a kako izgleda danas, u vašim tridesetima?

Ovo je mnogo dobro pitanje. Mislim da smo u dvadesetim uglavnom fokusirani na samopouzdanje koje dolazi iz dobrog fizičkog izgleda, odjeće koju nosimo i svega onog oku vidljivom, dok je to u tridesetim potpuno drugačije. Ja se često šalim kako su tridesete mala revolucija kada je samopouzdanje u pitanju.

Shvatite tako da samopouzdanje nije vezano striktno za ono što je oku vidljivo, da ne zavisi od tuđih komplimenata, nego da je isključivo u vama i zavisi od vašeg doživljaja i viđenja sebe u svakom segmentu. Shvatite da je “u vašim rukama” i da ga vi gradite ili rušite. Dobar fizički izgled, lijepa i njegovana koža i kosa su samo dodatni plus, ali ne i presudni za isto.
Što je po vama, briga za sebe?

Briga o sebi je kompleksna stvar. Za mene je ona i briga o unutrašnjim potrebama - miru, sreći, svakoj vrsti edukacije, ali isto tako i njega fizičkog - redovna fizička aktivnost, izbalansirana ishrana, njega kože, kose…


Koja kombinacija proizvoda za vas kreira onaj željeni prirodni glow kože?

Već 7 mjeseci koristim HealthyAging+ liniju španskog brenda BABÉ koji me oduševio svakim proizvodom koji sam probala. Upravo jedan od tih proizvoda - dnevni Multi Rejuvenating Booster je proizvod koji koži daje najljepši glow koji sam ja ikad vidjela.
Znate onaj glow koji koža ima nakon dobrog tretmana? E baš takav. Nakon oduševljenja ovim proizvodom, odlučila sam da uzmem cijelu liniju za dnevnu i noćnu njegu i to je bila najbolja odluka. Moja koža je zaista ljepša nego ikad.


Postoji li neki proizvod ili sastojak u koji niste toliko vjerovali, a koji je donio iznenađujuće dobre rezultate?

Ja sam poznata kao osoba koja ne voli hajp oko bilo čega i uglavnom izbjegavam takve proizvode. Tako je bilo sa retinolom o kome su odjednom svi pričali.

Onda sam od moje kozmetičarke saznala za BABÉ noćni piling za koji mi je rekla da je najbolji antiage proizvod, jer ima najbolju koncentraciju retinola i biljke bakučioli koja je jača od samog retinola. Odlučila sam da im dam šansu i evo me nakon nekoliko mjeseci sa manje vidljivim boricama i ujednačenijim tenom.
Ovaj piling krije možda i najjači retinol na tržištu (6.6 %), s tim da ima i 0.5 % bakuchiola. Iako sadrži i 11.6 % AHA kiselina i Vitamin C, stvari koje inače ne bi smjele ići zajedno, ovdje se radi o inkapsuliranom retinolu, što znači da je zaštićen ovojnicom i otpušta se tek kada dođe pod kožu, čime se izbjegavaju kontraindikacije i neželjene reakcije na koži.
Jeste li isprobali neki nekonvencionalni tretman ljepote ili ritual za njegu kože?

Da. Nedavno sam probala nešto novo na našem tržištu. To je tretman egzozomima. Još uvijek uživam u prvim vidljivim efektima, a prave ću vidjeti tek za dvadesetak dana.
Prilagođavate li svoju skincare rutinu godišnjim dobima ili ona kroz godinu izgleda isto?

Ne. Uglavnom izgleda isto. Mijenjam je samo kad vidim da se koža zasitila. SPF mi je obavezan tokom cijele godine pa se ni tu ništa ne mijenja.


Stižu nam proljetni dani. Čime se vodite pri odabiru idealnog SPF-a za vaš tip kože?

Najbitnije mi je da ne ostavlja onaj osjećaj težine, niti masnoće na licu. Baš takav sam našla u BABÉ liniji za sunčanje. Fluid koji u sastavu ima i hijaluronsku kiselinu. Često nosim samo njega ispod makeupa, jer mi daje dovoljnu hidrataciju.
Između 4 dostupne opcije BABÉ SuperFluida iz SUN linije, možete birati klasični bijeli SPF - Super Fluid SPF50, Super Fluid Color SPF50 koji je blago tonirani proizvod, Super Fluid Mattifying SPF50 - matirajući fluid stvoren za masnu kožu ili Super Fluid Depigment+ SPF50 za depigmentaciju.
Vaš go - to proizvod za (pro)ljetni makeup look?

Definitivno tečni highlighter/podloga Charlotte Tilbury Hollywood flawless filter.

* * *
Foto: BABÉ PR i @turquoiselove9

Povezani članci

Najpopularniji članci