Svijeće će u dekoraciju vašeg vjenčanja ili zabava unijeti posebnu dozu romantike - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Svijeće će u dekoraciju vašeg vjenčanja ili zabava unijeti posebnu dozu romantike

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
21.12.2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Inspirisani posljednjim vjenčanjem u Dubrovniku o kojem smo pisali, odlučili smo dodatno istražiti efektnost koju svijeće imaju pri dekoraciji.

Na momente kada gledamo fotografije podsjećaju nas na neko drugo vrijeme, prošlost i romantične filmske momente poput onih u filmu "Ponos i predrasude". Ako ih pažljivo odaberete i postavite u skladu s ostatkom vaše dekoracije sigurni smo da će upravo ovo doprinijeti stvaranju nezaboravne atmosfere. Možete se odlučiti za samo nekoliko izdvojenih svijeća ili za dekoraciju u kojoj su one u fokusu.

 Odabir pravih svijeća

Prvi korak je odabir svijeća koje će odgovarati vašem vjenčanju. Različite veličine, oblici i vrste svijeća će kreirati različite atmosfere.

Svijeće s grubljom teksturom mogu dodati pomenuti vintage šarm vjenčanju, dok elegantne svijeće bez mirisa u jednobojnim nijansama stvaraju sofisticiranu atmosferu. Svijećnjaci od stakla ili metala će dati dodatnu eleganciju pa se slobodno poigrajte s ovim dijelom dekora.

 Centar pažnje

Nakon vas, naravno! Centar svake dekoracije često su stolovi za goste. Postavite svijeće različitih visina i veličina u središte stolova, kombinujući ih s cvijećem, zelenilom ili drugim ukrasima.

 Grupisanje svijeća na ogledalima ili staklenim podmetačima će dati dimenziju prostoru. Također, svijeće koristite kako biste privukli pažnju na trenutke i elemente interijera i događaja, koje želite istaknuti


Sigurnost 

Lijep su dodatak atmosferi. Međutim, važno je da na umu imate i bezbjednost. Koristite svijeće u staklenim posudama ili svijećnjacima kako biste spriječili izlijevanje voska. Ako se vjenčanje održava na otvorenom ili uz vjetar, razmislite o svijećama koje pružaju svjetlost bez plamena.

 Personalizacija kroz svijeće

Dodajte osobni dodir koristeći svijeće kao poklone za goste. Male svijeće u lijepo dizajniranim kutijama ili personaliziranim svijećnjacima su divan način da se gosti prisjete vašeg posebnog dana.

 Dodatna inspiracija

 

* * *
Naslovna fotografija: @theembroiderednapkincompany

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno