Romantično vjenčanje u Dubrovniku - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Emina i Mirza: Romantično filmsko vjenčanje u Dubrovniku

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
11.12.2023.

Kada pomislimo na vjenčanja inspirisana filmskim kadrovima mislimo baš na jedno ovakvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mirzu su u Sarajevo iz Dubrovnika doveli posao i studiranje. Upravo za vrijeme studija, na Pravnom fakultetu je prije osam godina upoznao Eminu. Pri prvom pogledu na fotografije s njihovog vjenčanja misli su nam radile 100km/h i kreirali smo najljepše filmske scenarije u glavi.

Inspirisani morem, arhitekturom i nježnom energijom ovog para, poželjeli smo zaviriti u svaki detalj njihovog vjenčanja

Uzimajući u obzir mediteransku klimu, toplije vrijeme, ali i cjelokupan ambijent, Dubrovnik je bio jasan izbor za proslavu vjenčanja. Sve o planiranju i detaljima proslave, ispričali su nam Emina i Mirza.
"Od početka smo se složili da ne želimo veliko vjenčanje. Sama organizacija je protekla poprilično smireno i trudili smo se što više sebi olakšati posao. Od drugih ljudi stalno slušate kako je organizacija vjenčanja, pogotovo na lokaciji gdje ne boravite cijelo vrijeme, jako stresna. Mi nismo htjeli da ga tako pamtimo pa smo od početka sve radili na što je bilo moguće jednostavniji način. " - rekla je Emina Bonjour.ba timu.
"Na sreću, Dubrovnik je toliko lijep, da uz malo truda sve može izgledati spektakularno. Nismo imali ni organizatora vjenčanja, niti agenciju za dekoracije, ali smo imali podršku kumova i prijatelja, koji su uskočili taj dan za dekoraciju sale i koordinaciju samog događaja. Cilj nam je bio organizirati jednu lijepu zabavu bez puno ceremonijala i tradicionalnih svadbenih elemenata i mislimo da smo u tome i uspjeli." - dodali su Emina i Mirza.

 Emina i Mirza su proslavu vjenčanja organizovali u prelijepom ljetnikovcu Bunić - Kaboga, koji je reprezentativni spomenik dubrovačke gotičko - renesansne arhitekture.
Kako bi nam što bolje približila ovu lokaciju, Emina dodaje: "Imućne dubrovačke obitelji gradile su takve ljetnikovce u okolici grada, kako bi u njima provodili topla ljeta, uživali u vrtovima i raskošnim zabavama. Upravo zbog svoje primarne namjene ljetnikovac Bunić - Kaboga na drugom katu ima veliki plesni salon s dekorativno uređenim zidovima i raskošnim otvorima, a uz koji se nalaze četiri manje pomoćne prostorije."
"Cijelom dužinom kata nalazi se terasa u okviru koje je jedan dio natkriven. Ljetnikovac je u potpunosti restauriran i činio nam se kao savršeno mjesto za organizaciju vjenčanja. Danas se nalazi u vlasništvu Grada Dubrovnika, a o njemu brine poduzeće Dubrovačka baština. Koristi se primarno za organizaciju kulturnih događaja, ali moguće ga je iznajmiti i za događaje poput vjenčanja." - rekao nam je Mirza.
Eminine i Mirzine fotografije nastale su kroz objektiv Enide Kajević. "Nismo htjeli klasične svadbene slike, već prikazati ljepotu i duh grada, a u isto vrijeme i zabilježiti uspomene – Enida je to uspjela."
Za cvjetne aranžmane bila je zadužena Cvjećara Džan iz Sarajeva, a papirni asortiman je radio Neon signs. U ljetnikovac su dodali svijeće koje su u interijer unijele posebnu toplinu. Drvene stolice i sitne stolne dekoracije su iznajmljene od Heritage Wedding Resorta iz Dubrovnika.
Morski meni cateringa Akademis iz Dubrovnika u potpunosti se uklopio u „morsku priču“ ovog para. Domaću čokoladnu tortu je pripremio REGO iz Mokošice.
Mirzino odijelo, košulju i kravatu brenda Granoff i cipele Massimo Dutti, su kupili spontano za vrijeme zajedničke šetnje. Eminin bridal look upotpunjen je efektnom kratkom vjenčanicom, dugim velom i Jimmy Choo cipelama.
"Ja sam znala da želim kratku vjenčanicu, nešto minimalno, ali u isto vrijeme efektno. Bilo je teško pronaći ono što sam otprilike zamislila, pa sam je dala skrojiti prema vlastitoj ideji. Kako sam na haljini uštedjela, odlučila sam uložiti u cipele.

Jimmy Choo je često sinonim za svadbenu obuću, a moje su posebne i po tome što sam ih kupila na djevojačkom putovanju u Beču."* * *
Foto: Enida Kajević 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno