Sve što trebate znati o novom bh.brendu za pse o kojem svi pričaju - LAVA+ - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sve što trebate znati o novom bh.brendu za pse o kojem svi pričaju - LAVA+

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
16.10.2018.

LAVA+ je novi domaći brend koji stoji iza linije udobnih i dugotrajnih stilski zanimljivih proizvoda za pse. Inspirirani su ličnim izazovom stalnog kompenziranja modernog izgleda proizvoda za pse zarad njihove udobnosti i funkcionalnosti, te su lično odobreni od strane Lave, psa koji je ujedno i bio inspiracija za pokretanje ovog brenda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

lava dog kolekcija 07

„Što se tiče procesa nastanka LAVA+ krevetića//jastuka prva minimalistička kolekcija "Unfussy" nastala je od jednostavne skice Lavinog idealnog jastuka za spavanje koji je svoj prvobitni oblik dobio u IZAS dizajn studiju u kraljevskom gradu Visoko. Priča je vrlo praktična: bilo je skoro pa nemoguće pronaći jednako kvalitetan i udoban te lijep i moderan jastuk za našeg ljubimca, te smo vođeni tim izazovom krenuli u kreiranje jastuka za spavanje i drijemanje koji bi odgovorio svim našim vizualnim i Lavinim praktičnim zahtjevima. Već nakon drugog prototipa dobili smo proizvod za koji bismo bili previše sebični da zadržimo samo u prostorijama našeg prekrasnog doma, te smo vođeni poduzetničkim duhom odlučili da prvobitnu skicu, sada već gotov prototip proizvedemo u više veličina, te nekoliko različitih kolekcija. Iako je trenutno u prodaji samo "Unfussy" LAVA+ kolekcija, cijeli tim vrijedno radi na razvijanju nove kolekcije, te deka i igračaka za malene njuškice.“ – otkrio nam je Senad Alibegović.

IMG 1151 Facetune 15-10-2018-15-50-46

Foto: Aida Redžepagić

Senad Alibegović, Nedim Šuta i Lava, prva bh. Shiba Inu su osnivači i članovi marljivog LAVA + tima.

Pažljivo odabrani asortiman LAVA+ uključuje stilske krevete za pse, udobne deke, jedinstvene jastuke, šarene ovratnike i razigrane igračke.
Inicijalnu kolekciju čine minimalistički kreveti za pse (ali i ostale kućne njuške). Prvi bosanskohercegovački proizvodi ove vrste proizvedeni su od visokokvalitetnih i ukrasnih materijala, sa punjenjima za olakšavanje pritiska te od hipoalergenskih materijala koji se prilagođavaju obliku tijela. Dizajnirani tako da pružaju savršeno spavanje i iskustvo drijemanja za vašeg psa u isto vrijeme su dugotrajni te će izdržati svakodnevnu upotrebu i redovna pranja. LAVA+ kreveti za pse postat će najvažniji i najpraktičniji segment vašeg modernog domaćinstva. A uz to sve, izgledaju sjajno!

lava dog kolekcija 03

lava dog kolekcija 09

lava dog kolekcija 04

Svi LAVA+ proizvodi su u potpunosti dizajnirani i proizvedeni u Bosni i Hercegovini. Kako biste mogli pratiti novosti vezane uz LAVA+ brend, svakako ih posjetite i detaljnije upoznajte i na njihovoj Facebook iInstagram stranici.

lava dog kolekcija 02

 

 

Foto: Edvin Kalić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno