Stručnjaci savjetuju: Ovako biste trebali provesti prva tri sata vašeg dana - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Stručnjaci savjetuju: Ovako biste trebali provesti prva tri sata vašeg dana

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
20.9.2016.

U svom izvještaju napisanom za Harvard Business školu, psiholog Ron Friedman je napisao da su prva tri sata našeg dana ujedno i tri najproduktivnija sata u danu. Dio je to istraživanja koje je pokrenuo kako bi istražio ponašanje i motiviranost zaposlenika tijekom dana i otkrio kako najbolje iskoristiti radno vrijeme za postizanje najboljih rezultata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prema njegovim pisanjima, to je vrijeme tijekom kojeg smo uistinu fokusirani i u mogućnosti odraditi veliki broj poslova vezanih za planiranje, organizaciju i rješavanje zadataka. Shodno tome, itekako je važno kako si slažete obveze u jutarnjim satima.
Brojni drugi stručnjaci također su se složili sa ovim istraživanjem, te naveli par aktivnosti koje će vam od buđenja do dolaska na posao pomoći da ostanete fokusirani i produktivni.

# Isprobajte 90-90-1 izazov
Narednih devedeset dana prvih devedeset minuta posvetite zadatku koji je na vašoj to do listi na visokom prvom mjestu. Rezultate rada tijekom tih devedesetih minuta zapisujte u bilježnicu i usporedite ih kroz navedeni period.

#Jedite proteine
Vaš organizam vam daje energiju kroz dan, zato je itekako važno da unesete namirnice koje će vam pomoći da ostanete fokusirani, a ne ometani konstantnom potrebom za šećerom...

#Slušajte glazbu
Prema istraživanjima brojnih psihologa, klasična glazba može ubrzati moždane funkcije i pomoći vam da poboljšate vaš fokus. Istražite izvođače klasične glazbe i sastavite si jutarnju listu za opuštanje i pripremite se za novi radni dan.

jutarnjarutina 1Foto: Fashion Me Now

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno