Što se događa s tjednima mode u Parizu, Milanu, Londonu i New Yorku tijekom globalne pandemije?

MODNE VIJESTI
29.3.2020.

Fédération de la Haute Couture et de la Mode službeno je otkazala predstojeći tjedan visoke mode u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muški tjedan mode koji se trebao održati od 23. do 28. 6. u Gradu svjetlosti također je otkazan, dok je haute couture tjedan mode trebao biti održan od 5.-9.7. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svjetlu širenja epidemije COVID-19 širom svijeta, potrebne su snažne odluke kojima se osigurava sigurnost i zdravlje modnih kuća, njihovih zaposlenika i svih koji rade u našoj industriji." - stoji u njihovom priopćenju.

Isto je napravila i Camera Nazionale della Moda koja je održavanje muškog tjedna mode u Italiji, kao i prikazivanje ženskih kolekcija u Milanu pomaknula za 9. mjesec. 

"Radimo na novim digitalnim formatima i novim načinima suradnje, kako bismo stvorili novi način pripovijedanja u danima koji su prvobitno bili zakazani za milanski tjedan mode: B2B i B2C platforme u korist modnih brendova, luksuznih kompanija i svih ostalih igrača u modnoj industriji.", stoji u njihovom priopćenju.

CFDA također savjetuje američke dizajnere da prikazivanje resort kolekcija za 2021. godinu koje je bilo zakazano za 5. i 6. mjesec, pomaknu. 
Najavljuju se digitalne modne revije i virtualni saloni, kroz koje će modni brendovi kolekcije čija je proizvodnja već (gotovo) završena, moći prikazati potencijalnim kupcima. 


Sada je više nego ikada ranije jasno da u modnoj industriji započinje vrijeme promjena.
Optimistični smo kada je u pitanju sam razvoj kompletne situacije.

MODNE VIJESTI , 29.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno