#StayHome: 7 stvari koje možete napraviti kako biste se osjećali dobro tijekom boravka doma - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

#StayHome: 7 stvari koje možete napraviti kako biste se osjećali dobro tijekom boravka doma

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
17.3.2020.

Osmišljavanje aktivnosti koje možemo raditi u 4 zida za mnoge je od nas pravi izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, period koji slijedi trebali bismo iskoristiti za inspirativne, pozitivne i kvalitetne akcije uz koje ćemo dodatno ojačati naše obiteljske odnose, riješiti pojedine zadatke, zajedno s klincima učiti, igrati se, ali i postići maksimalne rezultate kada je u pitanju rad od kuće, kao i boravak s ostatkom porodice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste izbjegli burn out te što kvalitetnije provodili vaše vrijeme doma, imamo par savjeta koji će vam pripomoći u tome. 

OGRANIČITE DRUŠTVENE MREŽE I PROFILE KOJI STVARAJU OSJEĆAJ NERVOZE U VAMA

Jednostavno birajte opciju mute ili unfollow. Važno je da ostanemo informirani o svemu što se događa, no, istovremeno, ovo je sjajna prilika da napravimo detoksikaciju i uistinu svoje vrijeme damo samo onim računima koji bude inspiraciju te podsjećaju da ostanemo zahvalni, ljubazni i smireni. 

REZERVIRAJTE VRIJEME ZA OSOBE I AKTIVNOSTI KOJE VAS POTIČU NA SMIJEH

#StayHome je sjajna prilika da dodatno osnažite vezu s vama najdražim ljudima. Razgovarajte, igrajte društvene igre, sadite cvijeće na balkonu, kuhajte, gledajte obiteljske fotografije, dokumentarce. Dano vrijeme iskoristite za smijeh i kreiranje novih rituala te uspomena. 

KORISTITE MIRISNA ULJA U PROSTORU

U poticanju relaksirajuće atmosfere doma, pripomoći će vam eterična ulja koja daju mali boost i potiču dobro raspoloženje. Miris lavande koji nas vraća u bezbrižne šetnje plažom, citrusi koji prizivaju ljeto ili miris eukaliptusa… kreirajte doma zen oazu koja će razbuditi čula. 

NEGATIVNE MISLI ZAMIJENITE S POZITIVNIMA

Jednom kada prepoznate negativnu emociju i unutrašnji dijalog koji postaje destruktivan i potiče brigu i stres, pokušajte zaboraviti na tu misao tako što ćete izabrati pozitivnu rečenicu ili mantru koja će ju zamijeniti. Imamo moć sami birati misli koje će determinirati naše radnje, vjerovanja i zdravlje te je sada više nego ikada prije važno usmjeriti ih na zahvalnost, solidarnost i ljubav. 

ORGANIZIRAJTE VAŠ DOM

Nerijetko u zaposlenom tempu nemamo vremena za organizaciju pojedinih prostorija i dijelova doma. Sada je odlična prilika da posložimo ladice u kuhinji, naš hodnik, knjige na policama ili ormar pripremimo za dolazak proljetne sezone. Osjećat ćete se dobro radi nove reorganizacije, pametno utrošiti vrijeme, a ako vam u cijeloj avanturi pomognu ukućani, zabava se udvostručuje. 

TRENIRAJTE DOMA (ILI PLEŠITE)

Iskoristite dnevni boravak ili balkon za trening. Joga, HIIT trening, fitness ili neki drugi set vježbi…vi birajte. Jednostavno upalite YouTube i razigrajte cijeli organizam na pola sata. 

VODITE DNEVNIK ZAHVALNOSTI 

Ne samo da će dnevnik postati 'krivac' za vašu svakodnevnu potragu za malim stvarima koje hrane dušu, nego ćete i jedan dio dana biti daleko od svih negativnih vijesti ili događaja s kojima ste se susreli. Savršen odmor za tijelo i um. Uz to, više ćete cijeniti sitnice i shvatiti što vas uistinu čini sretnima. 


 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno