Oduševit će vas stan u Banjaluci koji spaja profinjenost i glamur u 96m2 - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Oduševit će vas stan u Banjaluci koji spaja profinjenost i glamur u 96m2

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
13.11.2023.

Posljednjih par godina, sve više postaje praksa da za potrebe renoviranja stana ili izgradnje novoga, većina traži dizajnere interijera da im predstave svoja kreativna idejna rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sve je više kreativaca koji su se istaknuli svojim radom i unikatnim idejama te iz projekta u projekt pokazuju snagu svoje mašte i prepoznatljiv stilski izričaj. Jedna od tih kreativaca je i arhitektica Jelena Karan koja je završila master studij dizajna interijera u Milanu, gdje je posebno razvila vještine akcentiranja identiteta.

 Nama je pažnju privukao jedan od njenih posljednjih projekata u kojem je napravila idejno rješenje za stan od 96m2 u Banjaluci, koji odiše posebnom energijom. Stan je spoj profinjenosti i glamura, prostor koji donosi oštre i strogo definirane linije u kontrastu s toplim, neutralnim tonovima drva i mnoštvom prirodne svjetlosti.

Elegantni komadi namještaja idilično se spajaju sa zidovima u neutralnim tonovima unoseći harmoniju i fluidnost kroz čitav prostor. Takvom sofisticiranom interijeru na karakternosti daju detalji poput slika na zidu, stolova i drugih detalja u akromatskom crnom tonu koji se jasno ističu u prostoru, a pri tome ne narušavaju spomenutu harmoniju. 
Kako kaže sama arhitektica Jelena, ona se često poziva na to da ne postoje dva ista čovjeka pa stoga ne trebaju postojati ni dva ista prostora. Ona naglašava kako se i u ovom projektu vodila time te je njen studio arhi.tekstura kreirao dizajnersko rješenje za ovaj stan, ispunjavajući funkcionalne i estetske zahtjeve klijenta čime su prostoru dali karakter korisnika. Krajnji ishod je stil uređenja koji je odraz profinjenosti i elegancije vlasnika stana.


Pogledajte što nam je još o ovom stanu rekla sama Jelena

„Kao veliki ljubitelji tekstura, kako i naziv biroa kaže arhi.tekstura, trudili smo se da sve teksture budu blage i neupadljive, jer klijenti vole meke prelaze.

Stanom vlada vedra atmosfera, prozračnost i mnogo svjetlosti. Nježnost postižemo i oblačenjem zidova u Studijo.co tapete uz pravilnu primjenu rasvjete koja unosi interesantnu dinamiku."
"Birali smo vanvremenske komade namještaja koji nisu dio prolaznog trenda. Veliku ljubav gajimo prema detaljima. Efektnim namještajem i rasvjetom poželjeli smo dobrodošlicu u stan hodnikom koji je umjetničko djelo."
"Kuhinja je fizički odvojena od ostatka stana. Tamni detalji dodatno naglašavaju ljepotu nježnih tonova koji dominiraju, a poseban karakter smo postigli staklenim elementima za kristalno suđe.“
Vjerujemo da ćete se i vi zaljubiti u ovaj stan koji odiše sofisticiranom i glamuroznom estetikom, a istovremeno i nježnošću i toplinom.


Pogledajte još fotografija za inspiraciju


* * *
Foto: Jelena Karan

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno