Medeno – naziv je kafea u Banjaluci čiji će vas interijer osvojiti domišljatim detaljima - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Medeno – naziv je kafea u Banjaluci čiji će vas interijer osvojiti domišljatim detaljima

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
10.6.2023.

U ulici Bulevar vojvode Stepe Stepanovića 80 smjestio se i neodoljivo uređen kafić, slastičarnica simpa naziva – Medeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Baš poput naziva i detalje u interijeru bismo opisali tako. Dok ćemo šank opisati kao moderno arhitektonsko rješenje, ostatak prostora daje potpuno drugačiji dojam, a opet se sve harmonično slaže. 

Teksturalni zidovi te dijelovi od vidljive cigle odaju dojam tradicionalnije, stare gradnje. Dodavanje tradicionalnih detalja, arhitektonski studio @arhi.tekstura je kreirao na nešto uzbudljiviji način. Naime, poznati milje su oslikali na tamne zidove i tako postigli savršen balans nečeg novog, uzbudljivog s poznatim, tradicionalnim. 

 Na zidovima vise i gobleni prefarbani u jarke boje, prostor je upotpunjen mnoštvom mekanih jastuka koji prizivaju na odmor uz kafu i slasni kolač. Medeno je koncept kafića i slastičarnice, no tu je i igraona za najmlađe, a dobrodošli su i vaši čupavi prijatelji

 Medeno ne želite propustiti kada naredni put posjetite Banjaluku – javljajte nam koje slastice se isprobali. 

* * * 
Naslovna fotografija: @arhi.tekstura 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno