Službeno je. MET gala bal se po prvi put nakon više od 70 godina neće održati prvog ponedjeljka u 5.mjesecu.

MODNE VIJESTI
17.3.2020.

MET gala jedan je od najvećih modnih, ali i društvenih događaja u New Yorku. Svake godine, prvi ponedjeljak u 5.mjesecu rezerviran je za otvorenje izložbe i bal koji se održava u Metropolitan muzeju u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama izložba donosi modnu retrospektivu na određena poglavlja, dizajnere ili određene stilove u modi, slaveći modnu baštinu kroz 30 000 različitih odjevnih komada iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MET gala je ujedno i donatorska večer i sav prikupljeni novac se ulaže u daljnji rad i djelovanje muzeja. Važnost ovog eventa sjajno dočarava i dokumentarac First Monday in May (koji biste svakako trebali pogledati).Po prvi put, od 1948.godine, kada je i održana prva MET gala, ova godišnja manifestacija je pomaknuta na neodređeno.
Naime, budući da su centri za kontrolu i prevenciju savjetovali otkazivanje bilo kakvih okupljanja od 50 ili više osoba u sljedećih osam tjedana, organizatori bala odlučili su slijediti i poštovati smjernice te je događaj koji željno iščekujemo, pomaknut na neodređeno.
MET gala bal trebao se održavati 4.5., a uslijed sprečavanja globalne pandemije, Metropolitan muzej je najavio i da će muzej ostati zatvoren do 4.4. Tema ovogodišnjeg MET bala je prolaznost vremena i njegova veza s modom - “About Time: Fashion and Duration”.

Lady Gaga na crvenom tepihu prošlogodišnjeg MET gala zabave

MODNE VIJESTI , 17.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

vogue.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno