Ski Jedan – novo cool mjesto na Bjelašnici na kojem možete klizati dok slušate domaće DJ-eve i još mnogo toga!

INTERIJERI
14.1.2021.

Dolina Babin do na Bjelašnici postala je u 2020. godini bogatija za još jedno cool mjesto - Ski Jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasljednik popularnog sarajevskog okupljališta, Kluba Jedan, Ski Jedan predstavlja multifunkcionalni sportsko-ugostiteljski objekt koji će svoju namjenu mijenjati u zavisnosti od sezone. Trenutno, u skladu sa zimskom turističkom sezonom, centralni dio Ski Jedan zauzima Glice eko-klizalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo ekološki prihvatljivo rješenje funkcioniše kao pravo klizalište na kojem se klizači kreću pomoću klizaljki. Međutim, klizanje je moguće bez potrošnje struje, vode i štetnih CO2 emisija. Tajna je u sintetičkom ledu, patentu švicarske kompanije Glice. Ovaj led koriste mnoga klizališta svijeta, ali i profesionalni sportisti, prvenstveno hokejaši kako bi uspješno mogli trenirati za vrijeme svakog godišnjeg doba. Glice eko-klizalište unutar Ski Jedan proteže se na 200 metara kvadratnih i od samog otvaranja je veoma popularno kod  osnovaca i srednjoškolaca koje roditelji dovode namjenski na Bjelašnicu kako bi se upoznali sa rekreativnim klizanjem, ali i djevojčica i dječaka koji kližu za vrijeme pauza od skijaških aktivnosti.

Ski Jedan nije samo klizalište, već je posjetiteljima na raspolaganju i asortiman probranih jela, alkoholnih i bezalkoholnih napitaka. Ova ponuda će već u februaru 2021. godine biti proširena u skladu sa prijedlozima gostiju i uključivat će i vegetarijanska jela.

Ski Jedan nije teško pronaći. Nalazi se u šarenom balonu, tik do stanice šestosjeda, pola minute hoda udaljen od glavnog parkinga na Babinom dolu. Zahvaljujući sistemu zagrijavanja i ventilacije, u unutrašnjosti se održava optimalna temperatura, kako za klizače, tako i za one koji uživaju u druženju uz jelo i piće. Vrijedi napomenuti da Ski Jedan nastavlja stazama Kluba Jedan po pitanju strogog poštivanja svih epidemioloških mjera. Već sada posjetitelji Ski Jedan imaju priliku uživati u muzičkim selekcijama sarajevskih DJ-ejeva za vrijeme dnevnog i noćnog skijanja, a vesele sve mogućnosti i ideje koje Ski Jedan ekipa planira realizirati u nadolazećim mjesecima. Transformacije će se odvijati u skladu sa sezonama i epidemiološkom situacijom.

 

***
Foto: Ski Jedan
Tekst: BONJOUR.ba/Promo

INTERIJERI , 14.1.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Ski Jedan

Podijeli:

Posljednje objavljeno