TEKST: Ada Ćeremida

DATUM OBJAVE: 18.3.2025.

Sinatra je, na prvi pogled, samo bar ali onaj u kojem jutarnja kafa budi dušu, a sunčani dani dobivaju sasvim novo značenje.

Smještena uz gradsku vrevu, terasa bara Sinatra nudi kutak koji spaja urbani puls sa spokojem. Iako ste u samom srcu Mostara, ovdje se lako gubi osjećaj za vrijeme, dok uživate u kafi i povjetarcu.

Idealan prostor za prve proljetne kafe, poslovne pauze ili opušteno predvečerje s prijateljima.


Foto: @mostar.forever



 



Interijer Sinatre briljira u ravnoteži između sofisticiranosti i ležernosti. Zlatni detalji, tamni tonovi namještaja i luksuzne plišane teksture stvaraju atmosferu modernog luksuza bez pretencioznosti.

Zidove ukrašavaju umjetnička djela Gustava Klimta, dodajući prostoru vizualnu snagu. Dok svaki komad namještaja, od plišanih naslonjača do niskih stolova, poziva vas da ostanete duže nego što ste planirali.


Foto: @sinatra_bar_mostar



Kada padne noć, Sinatra bar mijenja tempo gdje postaje epicentar mostarskog noćnog života. S tematskim večerima, uključujući cocktail nights, i live svirke, ovo mjesto pršti energijom i kreativnošću.

Kokteli, osmišljeni specifično za svaku tematsku noć, pažljivo su pripremljeni, vizualno očaravajući i nevjerojatno ukusni. Sinatra je dnevni i noćni ritual za one koji znaju cijeniti izuzetnu atmosferu.

 

***
Foto: Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour Edit: Dan 8 je rezervisan za brzi tiramisu bez jaja i grižnje savjesti

TEKST: Adelisa Mašić

Bonjour Edit: Dan 8 je rezervisan za brzi tiramisu bez jaja i grižnje savjesti Bonjour Edit: Dan 8 je rezervisan za brzi tiramisu bez jaja i grižnje savjesti

Nakon jučerašnjeg dana koji je bio rezervisan za kreativnost i pravljenje vijenca, 8. dan Bonjour Edit izazova vraća nas u kuhinju, ali bez komplikacija i bez puno posuđa.

Danas pravimo brzi desert. Onaj koji se sprema u par koraka, bez pečenja, bez čekanja i bez razmišljanja o kalorijama. Samo mala slatka pauza, bez stresa i bez grižnje savjesti.

 



Tiramisu je savršen izbor: poznat, lagan i uvijek dobra ideja, ali u verziji bez jaja, koja je jednostavnija za pripremu. Ovo je desert za trenutke kada ti se jede nešto slatko, ali ne želiš provesti sat vremena u kuhinji. Ili kada želiš počastiti sebe ili goste, nečim provjerenim, a brzina je prioritet.

 



Tiramisu bez jaja – gotov za 10 minuta  

Sastojci:
200 g piškota
250 g mascarpone sira
3 dl slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
2 dl jake crne kafe
1 dl ruma (po želji)
kakao u prahu

 



Priprema:
Mascarpone sjedinite sa šećerom u prahu dok ne dobijete glatku kremu. Slatko vrhnje posebno istucite u čvrst šlag i lagano ga, ručno, umiješajte u mascarpone.


tiramisu_bez_jaja4bonjour_ba

Foto: @vogue_cafe__

U posebnoj posudi pomiješajte kafu i rum. Piškote kratko umačite u tu mješavinu i slažite ih na dno posude ili kalupa. Preko prvog sloja piškota rasporedite polovinu kreme, zatim ponovite postupak s još jednim slojem piškota i završite ostatkom kreme. Površinu poravnajte i obilno pospite kakaom.


tiramisu_bez_jaja2bonjour_ba

Foto: @vogue_cafe__

Tiramisu možete staviti u frižider na nekoliko sati kako bi se stegao, ali ako nemate strpljenja, sasvim je u redu uživati u njemu i ranije, više “na kašiku” nego za rezanje.

Mali ritual dana  

Dan 8 nije o savršenom desertu, nego o tome da sebi dozvoliš nešto slatko bez osjećaja da si 'pretjerala'. Brzi recepti imaju tu prednost da ne traže planiranje, samo odluku.

 



Ako želiš, zabilježi današnji trenutak u našem free mjesečnom kalendaru. Jedna fotografija deserta, kuhinjskog pulta ili samo bilješka da si danas sebi napravila mali slatki predah sasvim je dovoljna.

I za kraj, kao mali znak pažnje, na kraju Bonjour Edit serijala čeka i giveaway: Bonjour notes i limitirana Bonjour tote torba, za sve one koje su ovih 15 dana birale male rituale. Za učešće je potrebno samo da ispuniš kratki Forms koji smo podijelili u prvom tekstu serijala.


bonjour_edit_grafika1bonjour_ba

Vidimo se sutra, u novom Bonjour Edit izazovu!

Foto: @vogue_cafe__


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!