TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 21.11.2024.
Mostar je uvijek bio grad koji nosi posebnu energiju – grad koji spaja prošlost i sadašnjost, gdje svaka ulica, svaki trg ima svoju priču.
Sada, u srcu Mostara, nalazi se mjesto koje potpuno redefinira noćni život s notama elegancije i šarma koji podsjećaju na legendarne dane Franka Sinatre. Ovdje ne govorimo samo o još jednom baru.

Ovo je prostor koji diše strašću i slobodom, kao u stihovima iz njegove pjesme „I did it my way“.

Kada pomislite na Sinatru, pomislite na jedinstvenost. Na onaj nesputani ritam života koji ne priznaje granice, na odabrane trenutke opuštanja u društvu dragih ljudi, na muziku koja ne prestaje svirati, na slobodu koja ulazi u svaki kutak prostora.

Ovdje, u ovoj sofisticiranoj atmosferi, svaka čaša, svaka nota u zraku, svaka interakcija nosi pečat tog istog slobodnog duha.


Sinatra je govorio: “The best is yet to come”, a za Mostar, čini se da upravo sada dolazi najbolji trenutak. Ovaj prostor, pun retro šarma i profinjene elegancije, daje gradskim noćima poseban šarm, na način na koji bi to radio samo Frank – pomalo buntovno, a istovremeno sofisticirano.

Interijer možete posmatrati kao vizualnu odu Sinatrinom intrigantnom životu. Na zidovima vas dočekuju i portreti posebnih dama poput Grace Kelly, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe koje prostor čine dinamičnim, dajući mu dodatnu dimenziju senzualnosti i elegancije.


Ono što ovaj prostor dodatno izdvaja je filozofija posvećenosti kvaliteti. Od pažljivo biranih premium pića do signature koktela koji spajaju savršenstvo okusa i kreativnost – svaki gutljaj ovdje je priča za sebe.

Za ljubitelje kafe, premium mješavina (80% arabica i 20% robusta) donosi intenzivan, sofisticiran okus. Tu su i moderni topli napici poput matche latte, pripremljeni s klasičnim ili biljnim mlijekom, prilagođeni ukusima i potrebama svakog gosta.

No, ono što dolazi poseban je trenutak. Naime, 23.11.2024., Sinatra Bar&More slavi svoj prvi rođendan jer, kako bi Sinatra rekao: “The best is yet to come.” i sigurno je vrijeme da “Come fly with me.”


Dakle, ne čekajte, pridružite se. Iskusite Mostar na novi način uz ritmove i užitke koje nudi ovaj jedinstveni prostor, koji vas vodi na putovanje kroz vremena, u atmosferu koja podjeća na najbolje dane prošlih godina, ali s modernim dodirom. Rezervacije i dodatne informacije potražite ovdje.
* * *
Foto: PR
TEKST: Bonjour.ba
Danas smo ustali s onim poznatim osjećajem da nam se jede nešto slatko, ali bez jasne ideje šta bi to moglo biti.
Ne klasičan kolač, ne suhi biskvit, ali ni onaj standardni brownie koji uvijek spašava stvar kad želimo nešto brzo i sigurno. Htjeli smo nešto s notom kokosa, ali ne klasične kokos kocke, više onaj tip deserta koji spaja čokoladu i kremastu teksturu.

Između kafe i prvog gutljaja vode, odlučili smo da jednostavno pomiješamo sve što volimo: čokoladu, kokos i Dolcela brownie smjesu. I tako je nastao naš “eksperiment iz dosade” koji se pretvorio u pun pogodak: Dolcela brownie smjesa i jednostavna kokos krema kao kombinacija koja spašava dan kad ne znate šta vam se jede, ali znate da mora biti dobro.

Jeste li znali? U nekim zemljama kokos se smatra “voćem sreće” jer simbolizira obilje i slatkoću života. Nama je, realno, dovoljan i jedan sloj kokos kreme da dan odmah bude bolji.
Čokoladni brownie sa kokos kremom
Brownie:
- 1 Dolcela smjesa za čokoladne brownie
- 2 jaja
- 100g putera
- 200ml mlijeka
- 80g tamne čokolade
Jeste li znali? Tamna čokolada ima više antioksidansa nego borovnice. Znači da praktično ako jedete brownie, to je skoro smoothie.
Kokos krema:
- 1 Dolcela puding okus vanilija
- 400ml mlijeka
- 200g kokosovog brašna
- 80g šećera
- 1 Dolcela vanilin šećer
Jeste li znali? Miris vanilije dokazano snižava nivo stresa i potiče dobro raspoloženje. Da, zato nas svaki puding, kolač ili krema s tom aromom automatski vrati u djetinjstvo i podsjeti na sigurnost domaće kuhinje.
Priprema:
Prvo pripremite kokos kremu: u dubljoj šerpici skuhajte Dolcela puding okus vanilija u mlijeku, kao i obično, dok ne postane gust i kremast.

Zatim umiješajte kokosovo brašno, dodajte 80g šećera i Dolcela vanilin šećer i lagano promiješajte špatulom ili mutilicom dok se sve lijepo ne poveže. Ostavite kremu sa strane da se malo ohladi i stegne.
Dok se krema odmara, prelazimo na brownie. U dubokoj posudi pomiješajte Dolcela smjesu za čokoladne brownie, mlijeko i jaja.

Posebno otopite puter s tamnom čokoladom (miris će vas već tada podsjetiti da ste na dobrom putu) i dodajte ga u smjesu. Miješajte dok ne nestanu sve grudvice i dok ne dobijete onu glatku, sjajnu teksturu po kojoj znate da će kolač uspjeti.
Jeste li znali? Kažu da je prvi brownie nastao kada je kuharica u Chicagu zaboravila prašak za pecivo. Rezultat je bio gustiji, čokoladniji kolač koji su svi obožavali. Iako nije potvrđeno, priča ostaje dio šarma brownija.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup obložen papirom za pečenje. Zatim preko nje nježno dodajte kokos kremu. Kašikom ili drvenim štapićem lagano “prošarajte” slojeve da se čokolada i kokos malo spoje. To će kasnije dati onaj mramorni efekt.
Pecite 20 minuta na 180°C, taman dovoljno da rubovi postanu hrskavi, a sredina ostane sočna i mekana.

Ako volite malo eksperimentisati, ne morate se držati samo vanilije. Probajte Dolcela puding okus jagoda ili maline za voćnu notu. Volite jači čokoladni sloj? Umjesto vanilije možete koristiti Dolcela puding okus čokolada za “double chocolate” efekat. Zamijenite dio mlijeka u brownie smjesi s 50 ml kafe jer i to pojača aromu čokolade.
Za brzu prazničnu tacnu: ispecite Dolcela Muffins ili Dolcela Muffins čokoladni pa ih punite kašikom ove kokos kreme. Rezultat? Snježni cupcake.
Ako volite lava-centar, probajte i Dolcela Lava Muffins i servirajte uz kašiku kokos kreme sa strane.
Na kraju, pustite mašti da se malo igra. Upravo iz takvih improvizacija često nastanu najbolji deserti, oni koji mirišu na toplinu doma i malo hrabrosti da promijenite nešto po svom ukusu.

Ako ste među onima koji već u novembru prave prve liste kolača i traže “onaj jedan novi recept” koji će osvojiti sve, imamo mali spoiler. Od 1. decembra, Dolcela pokreće slatku prazničnu čaroliju, online kutak u kojem ćete moći podijeliti svoje trenutke iz kuhinje, fotografije, mirise i onu posebnu prazničnu energiju koju donose kolačići.
Na web stranici vas čeka Djed Mraz gdje mu samo trebate navesti koga biste voljeli obradovati ove godine sa Dolcela poklonom.
A šta se dogodi nakon toga? Nećemo vam sve otkriti… samo ćemo reći da će vas rezultat sigurno nasmijati i ugrijati, baš kao i prva tura brownie iz rerne.
Tokom decembra Dolcela će svakog dana birati dobitnike iznenađenja jer ovaj mjesec je stvoren za dijeljenje, slatkoću i trenutke koji mirišu na vaniliju.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!