Od sada u slasticama 'So i čokolada' možete uživati i u novootvorenoj slastičarnici u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifesty...

Od sada u slasticama 'So i čokolada' možete uživati i u novootvorenoj slastičarnici u Sarajevu

Tekst:

Emina Smaka

GOURMET
8.9.2022.

Već u 4. mjesecu smo vas upoznali s divnom Nermom Mehanović i njenim ukusnim slasticama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naime, Nerma je dama koja je i ranije uživala u kreiranju kako slatkih tako i slanih jela, a iz te ljubavi se izrodio i profil So i čokolada. Kroz taj razgovor smo ju upitali i o planovima za slastičarnicu gdje nam je nagovijestila da uskoro i planira jedan takav projekat. Nakon nekoliko mjeseci Nermina slastičarnica je otvorena, a u šarmantni interijer smo se zaljubili koliko i u njene slastice. Posebno nas je dojmio plafon sa prekrasnim grafitom, kao i umirujuća svjetlo plava boja koja se proteže cijelim prostorom. Kroz razgovor nam je otkrila više detalja. 

 

Foto: Dino HrustanovićNerma, čestitamo na uspješnom poslovnom projektu. Već u 4. mjesecu ste nam nagovijestili ideju o otvaranju slastičarnice, kako su protekle sve pripreme? 

Od ideje do realizacije u četiri mjeseca 😊 Šalu na stranu, bilo je jako zahtjevno pripremiti prostor u tako kratkom vremenu, osmisliti određena rješenja i sve to s izvođačima radova provesti u djelo. Uz pomoć prijatelja se to sve na kraju uspjelo, a rezultat ste imali priliku vidjeti i sami. Mi smo jako zadovoljni, kao i naši gosti.Interijer nas nije ostavio ravnodušnim, recite nam više o samoj inspiraciji i o vašim talentovanim pomagačima? 

Zaista smo imali sreću što je inicijalni projekat osmislio renomirani arhitektonski studio „Kota“. Mi smo tome dodali neki naš lični „touch“, a sve je na kraju zaokruženo umjetničkim djelom na cijeloj površini plafona u izvedbi naših vrhunskih mladih umjetnika Benjamina Čengića i Imrana Muratagića.
U kojim ćemo to slasticama moći uživati u samoj slastičarnici? 


„So i čokolada“ je već nekako prepoznatljiv po carrot cake-u, badem-malini i cheesecake-u. U samoj slastičarnici smo ovim tortama dodali i chocolate brownie tortu u bezglutenskoj opciji i predobre veganske čokoladne kuglice. To je trenutno stalna postavka, a plan je da redovno imamo i barem jednu dodatnu opciju. Ove sedmice je to naprimjer red velvet torta. Naravno, naši gosti mogu unaprijed naručiti i druge torte za koje je potrebno par dana pripreme. Ukratko, sigurni smo da će svako naći nešto po svom ukusu.

 


 

Za kraj našim čitateljima/icama otkrijte adresu i radno vrijeme slastičarnice, jer smo sigurni da će željeti posjetiti ovaj dojmljiv interijer kao i kušati vaše torte. 

Nalazimo se na adresi Čobanija 1, u ulici već poznatoj po bogatoj i kvalitetnoj gastronomskoj ponudi. Radnim danima smo tu za vas od 8 do 22, a vikendom od 12 do 22 sati i radujemo se vašoj posjeti.

 

* * * 
Fotografije: Muna Nazak 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno