TEKST: Emina Smaka

DATUM OBJAVE: 16.8.2022.

Već u 4. mjesecu smo vas upoznali s divnom Nermom Mehanović i njenim ukusnim slasticama.


Naime, Nerma je dama koja je i ranije uživala u kreiranju kako slatkih tako i slanih jela, a iz te ljubavi se izrodio i profil So i čokolada. Kroz taj razgovor smo ju upitali i o planovima za slastičarnicu gdje nam je nagovijestila da uskoro i planira jedan takav projekat. Nakon nekoliko mjeseci Nermina slastičarnica je otvorena, a u šarmantni interijer smo se zaljubili koliko i u njene slastice. Posebno nas je dojmio plafon sa prekrasnim grafitom, kao i umirujuća svjetlo plava boja koja se proteže cijelim prostorom. Kroz razgovor nam je otkrila više detalja. 

 

Foto: Dino Hrustanović



Nerma, čestitamo na uspješnom poslovnom projektu. Već u 4. mjesecu ste nam nagovijestili ideju o otvaranju slastičarnice, kako su protekle sve pripreme? 

Od ideje do realizacije u četiri mjeseca ? Šalu na stranu, bilo je jako zahtjevno pripremiti prostor u tako kratkom vremenu, osmisliti određena rješenja i sve to s izvođačima radova provesti u djelo. Uz pomoć prijatelja se to sve na kraju uspjelo, a rezultat ste imali priliku vidjeti i sami. Mi smo jako zadovoljni, kao i naši gosti.



Interijer nas nije ostavio ravnodušnim, recite nam više o samoj inspiraciji i o vašim talentovanim pomagačima? 

Zaista smo imali sreću što je inicijalni projekat osmislio renomirani arhitektonski studio „Kota“. Mi smo tome dodali neki naš lični „touch“, a sve je na kraju zaokruženo umjetničkim djelom na cijeloj površini plafona u izvedbi naših vrhunskih mladih umjetnika Benjamina Čengića i Imrana Muratagića.




U kojim ćemo to slasticama moći uživati u samoj slastičarnici? 


„So i čokolada“ je već nekako prepoznatljiv po carrot cake-u, badem-malini i cheesecake-u. U samoj slastičarnici smo ovim tortama dodali i chocolate brownie tortu u bezglutenskoj opciji i predobre veganske čokoladne kuglice. To je trenutno stalna postavka, a plan je da redovno imamo i barem jednu dodatnu opciju. Ove sedmice je to naprimjer red velvet torta. Naravno, naši gosti mogu unaprijed naručiti i druge torte za koje je potrebno par dana pripreme. Ukratko, sigurni smo da će svako naći nešto po svom ukusu.

 


 

Za kraj našim čitateljima/icama otkrijte adresu i radno vrijeme slastičarnice, jer smo sigurni da će željeti posjetiti ovaj dojmljiv interijer kao i kušati vaše torte. 

Nalazimo se na adresi Čobanija 1, u ulici već poznatoj po bogatoj i kvalitetnoj gastronomskoj ponudi. Radnim danima smo tu za vas od 8 do 22, a vikendom od 12 do 22 sati i radujemo se vašoj posjeti.

 

* * * 
Fotografije: Muna Nazak 


Bonjour

3 tuzlanske adrese koju čine jesen posebnom: Hrana na broju 2 je savršena

TEKST: Bonjour.ba

3 tuzlanske adrese koju čine jesen posebnom: Hrana na broju 2 je savršena 3 tuzlanske adrese koju čine jesen posebnom: Hrana na broju 2 je savršena

Ako je ljeto bilo sezona svjetla i pokreta, jesen u Tuzli donosi novi ritam onaj sporiji, ali dublji. Svjetla kafića presijavaju se na mokrim pločnicima, mirisi toplog espresa miješaju se s muzikom iznutra, a razgovori traju duže.

U sklopu formata Tour de Bonjour donosimo vam priče o gradovima i jedinstvenim lokacijama pružajući novo viđenje onoga što nas svakodnevno okružuje. 

Ovog puta, našu pažnju zadržala je Tuzla, grad poznat po svom suncu, ali i atmosferi koja i u oktobru nosi toplinu i mjestima koja tek čekaju da budu otkrivena.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_01
bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_02

Tri adrese. Tri potpuno različite atmosfere. Jedna zajednička crta: prostor u kojem se može uživati bez pepela, bez klasičnog dima i s više prostora za misao i znatiželju.

U suradnji s IQOS Curious X, slavili smo istraživanje novih perspektiva, koje dočaravaju puls ovog grada. Neke od ovih lokacija već znate, neke će vas možda iznenaditi, ali sve tri pozivaju na istraživanje, opuštanje i onaj osjećaj da upravo sada živite trenutak koji vrijedi zapamtiti.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_03

Jesen miriše na sushi i jazz u Don Papa

Don Papa donosi večernji luksuz bez prenemaganja. U mračnijem interijeru, s profinjenim osvjetljenjem i pažljivo posloženim koktelima, osjećat ćete se kao da ste negdje između filmske scene i privatnog eventa.  

To je onaj tip prostora koji ne traži pažnju on je jednostavno ima.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_06
bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_08

Na stolu: Wagyu sushi, pizza s kozicama, nekoliko različitih vrsta sushija i naravno, Don Papa koktel koji je zaokružio priču večeri.

Ambijent, profinjen i topao, dokazuje da je luksuz u iskustvu, u pažnji s kojom se sve priprema i u osjećaju da se nalazite tačno tamo gdje treba.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_010
bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_07
bonjour_ba_tuzla_posjetili_smo_iqos_G2

Trenutak mira u Wint Lounge

Na Stupinama, Wint Lounge otvara panoramu grada kroz velike staklene stijene koje hvataju posljednje zrake sunca. Boje su sada mirnije, ali pogled još uvijek zadivljuje.

Mi smo uživali u Strawberry Basil Martini koktelu i cafe latteu, dok su se kroz prozor presijavale svjetiljke s ulice.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_017
bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_016

Wint je mjesto koje podsjeća da se jesen ne mora skrivati unutra da i dalje može biti sezona izlazaka, smijeha i dugih večeri uz dobar ritam.

Udobni kauči, ili visoke stolice, sunce i lagani povjetarac savršen recept za bezbrižan cozy trenutak.

bonjour_ba_tuzla_posjetili_smo_iqos_G1

Puls grada uz jesenju svjetlost u Slobodi

Na Trgu Slobode sve ostaje poznato, a opet svaka sezona donese novi ton. Jutarnja gužva oko šankova, miris svježe kafe i sok od cijeđene narandže uz pogled na trg stvaraju prizor koji lako postane ritual.

Ovaj kafić, simbol centra grada, i dalje spaja generacije od ranih sastanaka do kasnih razgovora uz lagane lounge tonove.

bonjour_ba_iqos_posjetili_smo_tuzla_r_05
bonjour_ba_01

Mi smo ovdje započeli dan uz cijeđenu narandžu i latte i ostali duže nego planirano. Jer Sloboda ima tu moć da običan trenutak učini posebnim, bez buke, bez dima samo ritam grada i vi.

bonjour_ba_tuzla_posjetili_smo_iqos_G3

Mi smo ih posjetili. Sada je red na vas. Stay curious.

*IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva ovisnost. Samo za punoljetne.

 

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa IQOS Curious X

Produkcija: Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!