SECRET ROOMS – Hedonistička oaza u centru Sarajeva kakvu do sada niste vidjeli - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

SECRET ROOMS – Hedonistička oaza u centru Sarajeva kakvu do sada niste vidjeli

Tekst:

Bonjour.ba

DIZAJN SAVJETI
6.10.2014.

Maja Bekto, ili za njene prijatelje u Francuskoj, gdje je živjela 30 godina – Maya, je dama koja se nakon ovih spomenutih 30 odlučila vratiti  Sarajevo kako bi bila bliže obitelji, no i kako bi s partnerom Sebastienom otvorila vrata sjajnog objekta koji nosi naziv Secret Rooms.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Secret Rooms se nalazi na adresi Alifakovac (mali) 19, a Maya koja je završila modni dizajn i koja za sebe kaže kako je hiperaktivna te kako tvrdoglavo traži ljepotu u svemu, odlučila je ljepotu zarobiti u 'skrivenim sobama'. Zašto Secret Rooms mora biti vaša sljedeća destinacija kada posjetite Sarajevo, zašto smo se zaljubili u namještaj (čitaj: zelenu fotelju u barokom stilu) te zašto se u Secret Rooms uvijek sjajno jede, saznajte u razgovoru s vlasnicom Majom.

Majo, prije par mjeseci smo prvi put 'nabasali' na fotografiju interijera koja nas je oduševila, a kada smo ispod vidjeli da se radi o objektu imena 'Secret Rooms' i da se nalazi u Sarajevu, morali smo saznati tko stoji iza ove genijalne priče. Naravno, to moramo podijeliti i s našim čitateljima, stoga reci nam kako je stvoren 'Secret Rooms' – od ideje do realizacije?

Od ideje do realizacije. Hm, trebalo je prvo nacrtati (arhitekta KIKI iz Sarajeva ), puno, puno rušiti pa ponovo graditi, ispravljati uz puno prašine i buke – a onda najljepši dio – uljepšati prostor i oživjeti ga s raznim detaljima, namještajem i slikama koje smo donijeli iz Pariza, Brisela ili čak Tajlanda... Moj partner i otac moje djece Sebastien i ja smo uložili puno truda i energije  i upotrijebili svo naše do sada stečeno iskustvo – Sebastien je filmski scenograf inače, a ja dizajner, pa smo uživali u tom dijelu posla! Nadam se da će se svatko osjećati ugodno u našoj kući i da ce pronaći malo mira i ljepote u srcu Sarajeva!

secret maja seb

Maja i Sebastien

PreviousNext

Dakle, ti si povezana s Francuskom u kojoj si živjela. Danas živiš i radiš u Sarajevu. Što je razlog povratka i kako si se odlučila za ovaj pohvalan korak, obzirom da najčešće svjedočimo obratnoj putanji?

U Parizu koga volim i poznajem kao svoj džep, sam živjela skoro 30 godina, a Sebastien cijeli svoj život. Odluka je pala veoma brzo, iznenada, i mnogi su ostali zapanjeni (smijeh), ali mislim da je ta odluka ustvari dugo sazrijevala u meni, onako nesvjesno i onda odjednom sam riješila da je to to! Živjeti u Sarajevu, srcu ove naše 'regije', biti blizu svega što ustvari volim, bliže svom tati i sestri, blizu Hvara gdje provodim dosta vremena, gdje imam drage prijatelje i najdraže more, bliže svojoj familiji u Srbiji i Beogradu... Bliže samoj sebi! A Pariz je uvijek dio mene i dio moje djece koja su tamo rođena.

Radite po veoma zanimljivom konceptu. Imate manji kapacitet soba, imate i salon koji se može iznajmiti zajedno s kuharom koji će za goste spremati privatnu večeru. Možeš li nam detaljnije reći u čemu sve jedna osoba može uživati kada posjeti Secret Rooms?

Da, to su 4 sobe za sada, salon i bar, ali i vrt – gdje se svako tko dođe kod nas može ugostiti, odmoriti ili raditi ako želi, dogovoriti sastanke itd i kao što ste rekli - organiziramo događaje, večere ili koktele sa chefovima kao što je naša draga Gabriela Ključe koja uskoro otvara i bistro u Sarajevu – koja je izvrsna kuharica i divna prijateljica! Gostima se priušti posebna intimna atmosfera, odlična kuhinja i lijep, drugačiji ambijent. Uskoro ćemo organizovati i izložbe, pjesničke večeri, male koncerte i naravno partije!

PreviousNext

Tko je osmislio interijer i gdje ste sve tražili detalje kojima ste dekorirali prostor?

Sebastien i ja smo donijeli svoj namještaj iz Francuske, a bilo je i starog namještaja od mojih roditelja koji su živjeli u Briselu i Parizu 70-ih godina i voljeli stari namještaj koji su vikendima tražili po uličnim marketima i antikvarnicama. Također, puno detalja smo prikupili kada smo putovali – Tajland, Maroko itd, pa i Splitu sam nasla ne tako davno, predivne vintage stvari, sve zahvaljujući svojim prijateljima koji imaju tajne adrese. ;)

secret fottelja

Kako rekoh na početku, niste davno otvorili vrata gostima. Kakve su za sada reakcije, na ovaj, nešto drukčiji koncept? Što se posjetiteljima sviđa, a što možda ne?

Za sada su svi bili zadovoljni i čak bih rekla iznenađeni, jer je očigledno drugačije i neočekivano u Sarajevu. Ovo je koncept Maison d'hôtes ili Guest House uz dizajn, muziku i druženje!

Ako sam dobro vidjela – u Secret Rooms je postavljena i vitrina s izloženim artiklima, ručno izrađenima od vune. O čemu se tu radi?

Da, to je moje da kažem drugo zanimanje ili prvo bolje rečeno! Radi se o brendu u 'Wool Fabrique'. To su dekorativni predmeti od vune, ručno tkani na tradicionalan način od kojih se prave korpe, torbe, kutije pa i ćilimi, jastuci... ali s modernim dizajnom. Ja i moja sestra Vesna smo započele tu aktivnost prije nekoliko godina i jako nam je bitno da radimo sa što više žena iz cijele Bosne i Hercegovine, da te žene budu pošteno plaćene i da održavamo na taj način tradiciju tkanja i pletenja, Da Bosnu i Hercegovinu prikažemo u jednom drugom svijetlu - bez neke patetične priče o prošlosti i tragedijama koja nas tako dugo prati, već da se vidi da se u našoj zemlji može raditi nešto svježe i jednostavno lijepo, jer tradicija postoji, treba ju samo oživjeti! Žene koje tkaju imaju zaista zlatne ruke, nevjerojatno znanje, strpljenje i ljubav prema tom poslu, ali to se nažalost ne cijeni dovoljno. Mislim da se svako treba boriti za nešto bolje i ljepše u ovoj zemlji – Wool fabrique i Secret Rooms su moj način borbe.

secret wool

Nedavno si se i vratila iz Francuske sa sajma gdje je Wool Fabrique prezentiran. Ako se ne varam, u Francuskoj imaš i svoja prodajna mjesta, a kako se u BiH može doći od ovih malih vunenih ručnih radova?

U Francuskoj smo ove sezone na jako uglednim prodajnim mjestima – Le Bon Marché, Bensimon Autour du Monde, Bonpoint, no nalazimo se i u Japanu , Svicarskoj itd... Kod nas za sada nemamo prodajno mjesto, ali biti će možda jedan mali kutak u BBI centru u korneru 'Koliba' i naravno postoji site Wool Fabrique – koji upravo doživljava svoj redizajn.

Slijedi nam blagdanska sezona. Kakvi su ti planovi sa Secreet Rooms? Imate li neke događaje već isplanirane?

A to je Secret (smijeh!). Vidjeti ćemo. Reći ćemo samo da mnogo toga lijepog pripremamo.

 

Foto: Vanja Lisac, Secret Rooms PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno