SARAJEVO WINE WEEKEND I FINA VINA PREDSTAVLJAJU FINA DEGUSTACIJA – FESTIVAL KOJEM ĆETE TEŠKO ODOLJETI - Bonjour.ba - bh....

SARAJEVO WINE WEEKEND I FINA VINA PREDSTAVLJAJU FINA DEGUSTACIJA – FESTIVAL KOJEM ĆETE TEŠKO ODOLJETI

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
21.6.2018.

 U četrnaestoj godini postojanja, najveći i najpoznatiji bh. festival vina Sarajevo Wine Weekend, udružen sa kompanijom Fina Vina i ovog ljeta nastavlja tradiciju ljetnog izdanja festivala. Pored centralne manifestacije, koja se održava svake godine posljednjeg vikenda u desetom mjesecu, Sarajevo Wine Weekend, sada drugi put, organizira i satelitski (pro)ljetni festival. Za razliku od prošlogodišnjeg festivala naziva Harvest 2016., na kojem su bila predstavljena isključivo svježa vina iz regije, koncept Fine degustacije je predstavljanje premium vinarije koje su u proteklom periodu dobile najveći broj poena na svjetskim i europskim vinskim ocjenjivanjima, poput čuvenog Decantera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fina degustacija se održava u Narodnom pozorištu Sarajevo u petak, 22.06., od 17 do 21 sat, a prate je brojna vinska događanja na različitim lokacijama u Sarajevu. Primjerice, već noć ranije – u četvrtak, 21.06., biti će upriličena ekskluzivna slow food Fina večera u restoranu LibertAs, na kojoj će, uz mediteranske delicije, biti predstavljene vinarije Marjan Simčič i Zanut iz Slovenije te istarski Benvenuti.

FINA-V1-003-A2

Cijeli festival će biti dodatno «začinjen» i Finom zabavom nakon zvanične satnice u Coloseum Clubu. Kako je bilo na prošlogodišnjem ljetnom festivalu vina Sarajevo Wine Weekend pogledajte u videu, a ulaznice za Finu degustaciju možete kupiti na ulazu ili putem portala kupikartu.ba.

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno