Sarajevo: Kafić zbog čijih natpisa jednom ulicom šetamo sporije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo: Kafić zbog čijih natpisa jednom ulicom šetamo sporije

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
17.1.2024.

„Ja neću imati s kim ostati mlad ako svi ostarite“ – rekao je Arsen Dedić u jednoj od svojih najpoznatijih pjesama. Vama kao zadaću ostavljamo da je danas istražite i preslušate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jedan sarajevski kafić svoju zadaću pronalazi u tome da stihove poput ovog ili dovitljive izjave i šale, ostavi pored ulaznih vrata u jednoj od prometnijih ulica u Sarajevu. Nedaleko od Narodnog pozorišta Sarajevo, nalazi se Caffe Von Habsburg

 Već nekoliko godina unazad on usporava prolaznike i čini da potraga za lokalom u kojem ćemo provesti narednih nekoliko sati završi baš tu. Osim toga u našem ubrzanom tempu, nešto učini da zastanemo, nasmijemo se, nerijetko napravimo fotografiju i nastavimo s tokom svog dana u potpuno drugačijem ritmu


Foto: @alhoneyina


Srce Sarajeva

Upravo zahvaljujući prolaznicima i turistima koji Caffe von Habsburg tretiraju kao galeriju koju vrijedi podijeliti s drugima, zaključili smo da je vrijeme otkriti i vama kojom ulicom trebate prošetati malo češće, ako to već nije dio vaše rutine. Pored toga, upravo je ovo jedan od lokala koje možete dodati na spisak mjesta koja će prijateljima iz inostranstva dati dobar uvid u srce Sarajeva.


Foto: @alhoneyinaPored zanimljivog natpisa koji vas dočeka na ulazu, unutra nećete biti sigurni gdje prvo gledati i šta prvo želite dodirnuti te će vas dočekati jednako kreativna i zanimljiva energija. Pronaći ćete ga na adresi Branilaca Sarajeva 13.


Foto: @__simpl3.things__

* * *
Naslovna fotografija: @dinoselimovic92

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno