Sarajevo: Ove događaje u februaru ne želite propustiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo: Ove događaje u februaru ne želite propustiti

Tekst:

Nevena Divčić

EVENT
1.2.2024.

Odmah ćemo vas obradovati, Sarajevo je u februaru ispunjeno odličnim događajima i zabavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uvjereni smo da će se na ovoj listi naći nešto za svačiji ukus. Party i plesanje, predstave, filmovi i sve to praćeno smijehom znače samo jedno – izvucite planer, pripremite kalendar i odlučite idete li sami ili u društvu.


Foto: Narodno pozorište Sarajevo


Filmovi 

Predlažemo da se u ovom mjesecu posvetite (ako već niste) gledanju filmova koji su se našli na listi nominovanih za Oscar. Killers of the Flower Moon, Past Lives, Oppenheimer, Poor Things, Anatomy of a Fall i Barbie čekaju vas u kinu Meeting point. Sve termine vam ostavljamo na buttonu ispod. 
 


U Cinestar se zaputite ako ste željni dobrih kriminalističkih trilera, romanse, ali i muzike. Ljubitelji muzike iz regiona, slavlja i biografskih filmova uživat će u filmu Nedelja


Foto: @nedelja.film


Nešto drugačiji žanr čeka vas od 14.2. na pretpremijeri za Bob Marley: One Love. Početak prikazivanja filma je već od 15.2. 


Party

Našu listu nastavljamo u dobrom ritmu! Ako ste nakon post - praznične pauze i odmora od zabava već spremni za gužvu, muziku i dobru atmosferu, onda se zaputite na jednu od zabava u nastavku

  • Mash Lounge Club slavi rođendan 3.2. a za zabavu su zaduženi DJ SOUL i DJ YNGOD
  • Silver & Smoke, također 3.2. a dočekat će vas DJ Mayra, Ryo i Borgie 
     

Da bismo vam otežali odluku na koji party otići 3.2. evo još prijedloga:
 

  • Jazzbina i Disco night uz DJ FLYING BIRD ENGA. Iste večeri Partijada je u AG Clubu s početkom u 22h.
  • Dom Mladih, 9.2. - Garden of Dreams i Sarajevo Olympic Week slave 40 godina Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu s revolucionarnim audio - vizuelnim showom s LED ekranom od 82 m2, a u Sarajevo po prvi put stiže Šveđanka Ida Engberg.
  • 10.2. se vratite u Silver & Smoke na Valentine's party. 

     Social butterflies

No, ako vam se ne pleše, želite gužvu, ali i neku drugu aktivnost koja ne podrazumijeva plesanje, onda imamo još dva prijedloga za vas. 

10.2. u KAWU dolazi Stand - up komičar Marko Puljiz, a ljubitelji kvizova se svakog četvrtka u 20h mogu smjestiti u Red Door Pub. Format kviza je trivia, uz 8 kategorija od kojih je jedna specijalna, a maksimalan broj sudionika po ekipi je 6. 
Pozorište

Najmirnije smo ostavili za kraj. U Narodnom pozorištu Sarajevo pažnju su nam privukle drame Sve se nekako preživi osim smrt, Jedan je Muhammad Ali i balet Romeo i Julija.

Sve termine i repertoar koji možete uklopiti u svoje planove za drugi mjesec dostavljamo vam u nastavku.


Foto: Narodno pozorište Sarajevo
 


Ako ste propustili UP and DOWN u Sarajevskom ratnom teatru, onda je pokušajte dodati u svoje planove za večeras, a Otac, Sin i Majka su i ovog mjeseca na repertoaru Kamernog teatra 55.

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine 1.2. slavi svoj 136. rođendan uz mnoštvo sadržaja. Razne radionice za djecu, promocija Glasnika, prodaja muzejskih publikacija po sniženim cijenama i otvorenje izložbe Ex-Situ – Umjetničke pozicije o ugroženom biodiverzitetu i koegzistenciji vrsta, samo su neki od njih.

Sve sadržaje pogledajte u nastavku. 
 

 

* * *
Naslovna fotografija: @carodaur

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno