TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 26.8.2024.
23. augusta Sarajevo je disalo u ritmu snova, a Vječna vatra postala je svjetionik emocija, ritma i nezaboravnih trenutaka.
Adriatique @ Eternal Flame by Garden of Dreams bio je događaj koji će zauvijek ostati zapisan u historiji grada, događaj u kojem je desetine hiljada ljudi sa svih strana svijeta preplavilo Titovu ulicu. Svi su došli na najveći party na ulici u regiji.
Sve je počelo dok je sunce zalazilo iza brda Sarajeva, a svjetlost polako prelazila u tamu. Kao da je sama priroda imala plan da stvori idealnu pozornicu za noć koja je pred nama. Titova ulica, jedna od najvažnijih u gradu, transformirala se u magičan prostor ispunjen energijom i iščekivanjem. Grad je oživio, ljudi su počeli pristizati, a njihova uzbuđenost bila je gotovo opipljiva. Svi su znali da prisustvuju nečemu što će se prepričavati generacijama.
Adriatique, svjetski poznati DJ duo, svojim su nastupom zapalili srce Sarajeva. Njihova muzika prodrla je duboko u svaki kutak Titove ulice, spajajući ritmove i emocije u jedinstvenoj harmoniji. Zvukovi su odjekivali između zgrada, dok su svjetlosni efekti ispunili nebo i oživjeli spomenike Sarajeva, pretvarajući Vječnu vatru u epicentar sna.
Ali ovo nije bio samo običan nastup. Ovo je bila noć kada su snovi postali stvarnost. Kroz magiju muzike, svjetla i pokreta, svi prisutni osjetili su povezanost s gradom, s prošlošću i s budućnošću. Sarajevo je uvijek bilo grad sa dušom, grad koji pamti, ali i grad koji sanja. Te noći, snovi su bili na dohvat ruke, a svaki trenutak bio je prožet osjećajem čiste euforije.
Uz Adriatique, publike su zabavljale zvijezde regionalne elektronske scene, After Affair, kao i Fedja Knajdl koji je svojom energijom dodatno podigao atmosferu, dok nas je Amerikanka DJ Anna Sage prvi put počastila svojim nastupom u Sarajevu, donoseći svježinu i nevjerovatnu dinamiku koja je oduševila sve prisutne.
Konfeti su padali s neba, stvarajući iluziju da se zvijezde spuštaju u Sarajevu, dok su svjetlosni efekti pretvarali Titovu u ulicu iz bajke. Bilo je to kao da smo svi zajedno ušli u jedan veliki san, gdje su svi problemi i brige ostavljeni po strani, a ostala je samo čista radost i slavlje. Svaki pokret, svaki osmijeh, svaki zagrljaj bio je potvrda da smo svi dio nečega većeg, nečega što nadilazi nas same. Adriatique su svojim nastupom uspjeli u onome što malo kome polazi za rukom – povezati ljude, probuditi emocije i stvoriti trenutke koji će zauvijek ostati urezani u pamćenje.
Na kraju, kada su se posljednji taktovi stišali, a svjetla polako gasila, ostao je osjećaj ispunjenosti, zadovoljstva i ljubavi prema gradu koji nas je sve spojio. Adriatique @ Eternal Flame bio je trenutak kada je Sarajevo sanjalo zajedno, kada su se svi snovi spojili u jedan i kada smo svi zajedno osjetili magiju koja nas povezuje.
Za kraj organizatori poručuju: "Sarajevo, hvala što sanjate sa nama. Vidimo se uskoro, jer snovi nikada ne prestaju."
Ovaj događaj organizuju Garden of Dreams i Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora, u saradnji s Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, Federalnim ministarstvom turizma i okoliša i Ministarstvom civilnih poslova BiH.
* * *
Foto: Adnan Lingo
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!