Želite preciznu, čistu i svijetlu sliku dok gledate TV? Onda je ovo najbolji odabir za vas. - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Želite preciznu, čistu i svijetlu sliku dok gledate TV? Onda je ovo najbolji odabir za vas.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

POSAO & ŽIVOT
25.4.2023.

Gledanje omiljenih serija, filmova ili drugih sadržaja jedna je od omiljenih aktivnosti većine nas, a s obzirom na to da nam je vrijeme gledanja televizora ujedno i vrijeme uživanja i odmora svi želimo da ono bude što ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prirodno svijetla i šarena slika


Neki uživaju u slici pa žele da ona bude što jasnija sa što više raznovrsnih boja, dok drugi uživaju u zvuku i kada gledaju omiljeni sadržaj žele da on bude najbolji mogući. Treći, pak, uživaju u tome da na velikom ekranu gledaju željeni sadržaj, a nekima je bitno da se njihov televizor uklapa i u njihov životni prostor, da lijepo izgleda u prostoriji u koju ga smjeste.

Samsung OLED TV pruža sve navedeno i idealan je za svakoga – i za one zahtjevnije, ali i za one koji samo žele da im televizor izgleda lijepo i da se „uklapa“ sa ostalim namještajem.

  

OLED TV ima prirodnu svijetlu i šarenu sliku koju pokreće Quantum Dot, a zahvaljujući najinteligentnijem Samsung procesoru do sada budite spremni i da oslobodite punu snagu 4K. Ukoliko vam ne zapadne baš mjesto za sjedenje ispred samog televizora, ne morate brinuti da nećete dobro vidjeti jer iz bilo kojeg ugla da gledate moći ćete vidjeti svu akciju i svaki brilijantan detalj, bez odsjaja koji ometa. Uz Dolby Atmos ćete imati iskustvo kao da ste u koncertnoj dvorani kada je akustika u pitanju, a ukoliko ste ljubitelj igranja igrica, onda ćete uz Dolby Atmos imati novi nivo doživljaja zvuka koji će vas uroniti u radnju uz višedimenzionalan zvuk i time pojačati gaming doživljaj na najjače.

Doživite nijanse u svakoj sceni uz zvuk koji prati svaki pokret. Uz sistem namjenskih zvučnika koji zvuk usmjeravaju prema gore, doživite realističan 3D zvuk koji vas potpuno zaokuplja.

 

Najbolji doživljaj gledanja
 

Za razliku od tradicionalnih OLED ekrana, jedinstvena Samsung OLED tehnolgoija donosi nenadmašno duboke crne, čiste bijele i puni spektar ostalih nijansi živopisnih boja. Zahvaljujući najsavremenijim samoosvjetljujućim LED pikselima možete uživati u preciznoj, čistijoj i svjetloj slici.

Nauronski Quantum 4K procesor Samsung OLED TV-a donosi vam najbolji doživljaj gledanja, njegovo percepcijsko mapiranje boja i poboljšavanje svjetline OLED panela donosi nenadmašnu svjetlinu, boje, kontrast i detalje. Brilijantna 4K AI tehnologija povećanja rezolucije, potpomognuta s 20 neuronskih mreža osigurava da osjetite snagu 4K rezolucije.
 

 Laserski tanak dizajn ovim televizorima daje elegantan i otmjen izgled čineći ga jedinstveno prekrasnim i odvažnim. Njegov minimalistički okvir te tanak i ravan zadnji profil neprimjetno se uklapaju u svaki enterijer, neovisno o veličini prostora.

Samsung interface Smart Hub u prvi plan stavlja odabir i otkrivanje sadržaja, kako biste proveli manje vremena pretražujući, a više vremena emitujući filmove, serije i ostale sadržaje u kojima uživate.

Atraktivan dizajn, sveobuhvatna pametna platforma, iznenađujuće dobar zvučni sistem i mnoštvo visokotehnoloških funkcija za igranje samo doprinose privlačnosti, a iako nema podrške za Dolby Vision, ovaj 4K TV je pravi pobjednik. Zapravo, to je najpristupačniji način uživanja u QD-OLED-u i prednostima njegovih svjetlijih svjetla i čistijih boja što ga čini definitivno najboljim za kupovinu, a kao dokaz za to je i nagrada „Best buy“ koju su ovi televizori dobili za prošlu godinu.

Više informacija o nagradi „Best buy“ možete pronaći ovdje.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da se uz Samsung jedinstveni EyeComfort način rada unaprijed učitava lokalno vrijeme zalaska i izlaska sunca na vaš ekran kako bi ga automatski mogao podesiti u skladu s tim. Isto tako, smanjuje svjetlinu i boje nakon zalaska sunca kako bi ekran bio blaži za vaše oči te kako biste se lakše opustili.

Više informacija o ovom vrhunskom televizoru možete pronaći na ovom linku.***
Naslovna fotografija: Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno