3 načina da trajno podignete samopouzdanje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 načina da trajno podignete samopouzdanje

Tekst:

Nevena Divčić

POSAO & ŽIVOT
5.9.2023.

Dobro su nam poznati trikovi za brzo podizanje samopouzdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Savjeti slavnih dama, trikovi kako odjećom dostići samouvjerenost, high five i osmijeh kojim life coachevi savjetuju da obradujemo svoj odraz u ogledalu čim ustanemo – sve su to super opcije. Ipak, postoje stavke na kojim trebamo raditi kako bi se samouvjerenost zadržala u našem životu na kvalitetan način kako bismo iz nje izvukli maksimalnu dobrobit.

 Rad na sebi

I kada kažemo da trebamo raditi na sebi, mislimo na doslovno sve. Krenimo od fizičke aktivnosti, mentalne i tjelesne higijene, pa sve do toga čime hranimo svoj um. Tretirajte sebe onako kako želite da se drugi ophode prema vama, a vi prema ljudima koje najviše volite.

 Sve što želimo da bude uspješno iziskuje da mu posvetimo vrijeme i uložimo određeni trud, isti slučaj je i s nama. Rad na sebi podrazumijeva da ćete u svakom danu bar u jednom momentu donijeti odluku koja je za vaše dobro, iako biste radije birali nešto na što ste navikli. Analizirajte svoje postupke, misli i pristupite sebi na isti način na koji razgovarate s kćerkom ili najboljom prijateljicom.


Okruženje

Posmatrajte i pažljivo slušajte ljude oko sebe. Ne želimo vam reći da prekidate višegodišnja prijateljstva jer uz nekoga imate manjak samopouzdanja, ali razmislite o tome kako se osjećate u društvu. Na šta vas potiču ljudi kojim ste okruženi i kako se osjećate nakon zajednički provedenog vremena?

 Stav prema životu

Ako ovaj dio ne pokušamo usavršiti, imamo problem i s malim, brzim savjetima poput high fivea s početka ove priče. Koliko god da smo pod stresom, umorni i u okruženju koje nam se ne sviđa u tom momentu – ulovite neki trenutak za sebe koji će učiniti da se osjećate lijepo. Imajte na umu da niko nije 100% siguran u sebe u svakom trenutku i da se čak i najveće zvijezde suočavaju s anksioznošću, stidljivošću i odrazom u ogledalu.

 

* * *
Naslovna fotografija: @fusunlindner

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno