3 savjeta poznatih dama za samopouzdanje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 savjeta poznatih dama za samopouzdanje

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR superwoman
1.5.2022.

Kada danas gledate poznate i uspješne dame, možete pomisliti kako su one oduvijek samouvjerene, ali činjenica je kako se samopuzdanje stječe putem i svima nam je ponekad potrebno malo poticaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Za dane kada vam treba dodatno ohrabrenje idealno je odabrati biografiju neke dame čiji vas uspjesi motiviraju. Put do uspjeha koji nam sa sobom donese i samopouzdanje traži od nas da budemo autentične u svakodnevici jer život o kojem maštamo ne dolazi tek tako. 
Ipak, kada ga jednom dosegnete, shvatite kako je i te kako vrijedan svega i kako je svaka poteškoća bila jedna velika lekcija.

U nastavku smo izdvojili 3 savjeta uspješnih dama za samopouzdanje. Ovi savjeti vam mogu pomoći danas, možda i sutra, ali ono najvažnije se ipak uči putem.Beyoncé Knowles
 

"Kada se ne osjećam dobro u svojoj koži jednostavno se zapitam sljedeće "Što ti možeš uraditi povodom toga". Jednostavno teške trenutke koristim kako bih postala bolja verzija sebe."

 

Emma Stone
 

"Samopouzdanje je jedini ključ svega. Poznajem jako puno ljudi koji nisu "lijepi" na onaj tradicionalni način, odnosno nisu simetrični, nemaju savršeno tijelo ili savršenu kožu. Ipak, ništa od toga nije važno jer me obasjava njihovo samopouzdanje, humor i to što vidim da se osjećaju dobro u svom tijelu. Ne mogu zamisliti bolji prikaz ljepote od nekoga tko se ne boji biti svoj."


 Katie Holmes
 

"Samopouzdanje je nešto što sam morala steći.
Možete biti sigurni u određenim područjima svog života, ali tada morate raditi na onim drugim. 
Što se više fokusiram na postizanje cilja, to više raste moje samopouzdanje, jer tada sam mentalno fokusirana na ono što želim. 
Ako nisam sigurna u nešto, sjednem i razmislim što želim ostvariti i sagledam različite načine na koje mogu doći do toga. Kada razložim cilj na korake, osjećam da je moguć. To mi pomaže da sve vidim racionalno umjesto da se uvjeravam da nešto što želim, ne mogu ostvariti."

 

 

***
Naslovna fotografija @beyonce

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno