Dubai: Ovaj bajkoviti ružičasti kafić ćete poželjeti posjetiti na sljedećem putovanju! Evo i zašto. - BONJOUR.ba - bh.li...

Dubai: Ovaj bajkoviti ružičasti kafić ćete poželjeti posjetiti na sljedećem putovanju! Evo i zašto.

PUTOVANJA
24.2.2021.

Ako tražite lokaciju za divne Instagram fotografije i ukusne slastice onda će se kafić Saya Caffe u Dubajiu uskoro naći na vašoj #mustsee listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Saya Brasserie je oaza preslatkog dekora gdje se interijer  može pohvaliti mnoštvom cvijeća koje ukrašava zidove, ružičastim baršunastim stolicama, stolovima od bijelog talijanskog mramora, zlatnim akcentima koji plijene pažnju i neonskim reklamama koji ispisuju pozitivne citate.

Foto: @sayacaffe.ae

Foto: @chima_elfeky

Kafić je kreiran sa konceptom i akcentom na cozy stil, a uređenje u mnoštvu nijansi ružičaste, predstavlja #girly ambijent u simbiozi sa pernatim ukrasima koji vise sa stropa, plišanim detaljima, pa čak i zidom prekrivenim ljubavnim srcem. Tema se nastavlja i na jelovniku, spajajući marokanska, mediteranska i američka jela za doručak, ručak i večeru koja se poslužuju na mramoriranim ružičastim tanjurima.

Foto: @sayacaffe.ae

Ako do sada niste imali priliku uživati u Saya Caffeu, pripremite se za nevjerovatne kreacije, kako estetski tako i po ukusu. Izaberite nešto iz standardne ponude ili se više avanturistički okušajte i isprobajte Gold Cappuccino ili Saya’s Pink Balloon - tortu od vanilije sa sirupom od lotosa ruže, mliječnim umakom i šećernom vatom. Cjelokupni doživljaj izgleda kao odlazak na čajanku Alise u zemlji čudesa sa divnim šalicama čaja i tanjurićima za kolačiće.

Foto: @sayacaffe.ae

Highlight kafića je zapanjujući luk ružičastog cvijeća koji okružuje sofu zbog kojeg se osjećate kao da ste u cvjetnom vrtu.

Foto: @sayacaffe.ae

***

Naslovna fotografija: @joana.ek
Tekst: Ilda Lihić-Isović 

PUTOVANJA , 24.2.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@joana.ek

Podijeli:

Posljednje objavljeno