3 stvari koje trebate znati o Kontura eventu u Sarajevu u potpisu dvije bh.dizajnerice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

3 stvari koje trebate znati o Kontura eventu u Sarajevu u potpisu dvije bh.dizajnerice

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
8.5.2023.

Kada na našu mail adresu stigne obavještenje o novom modnom eventu u gradu s nestrpljenjem otvaramo isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovaj put se radilo o jednom modnom dvojcu koji na nešto drugačiji način želi predstaviti nove kolekcije. Riječ je o dvije dizajnerice, prijateljice i dobitnice brojnih nagrada Jasni Hadžimehmedović-Bekrić i Amni Kunovac-Zekić koje su na domaćoj sceni već dugo priznate od strane modnih zaljubljenika/-ica. 
 

Kontura


Kontura je modno – umjetnički događaj u organizaciji ove dvije dizajnerice.

Kontura je osmišljena kao okvir za predstavljanje naših kolekcija koje su prije svega umjetničke vizije dvije kreativke koje su u konturama tj. obrisima Sarajeva, pronalazile i pronalaze inspiraciju. Mi smo proizvod ovoga grada, isto kao što je i ovaj grad u svojim najljepšim aspektima proizvod kreativnih ljudi. 

Ovaj modno-umjetnički događaj posvećen je sarajevskoj ženi, njenoj eleganciji, upornosti, hrabrosti i borbenosti. Posvećen je i našem dugogodišnjem prijateljstvu i suradnjama. Ovo je projekat koji kroz modni i umjetnički izražaj predstavlja naš višedecenijski rad i opstanak na sarajevskoj modnoj sceni.“ – kažu dizajnerice. 


 

Amna Kunovac-Zekić i Jasna Hadžimehmedović-Bekrić

 

U ovaj projekat je uključeno 90% žena, profesionalaca u svojim strukama, ali i firmi u vlasništvu žena što dizajnericama predstavlja posebno zadovoljstvo. Dizajnerice podržavaju jedna drugu i žele da i drugi budu time inspirisani.  

Projekat Kontura je zamišljen kao ekskluzivan dvosatni događaj u okviru kojeg bi se održale dvije samostalne modne revije, sa zakuskom i druženjem nakon toga, a datum održavanja je 18.05.2022
 

Zašto je ovaj događaj važan i 3 stvari koje trebate znati o njemu 


,,Modna revija možda jeste tradicionalan prikaz kolekcije ali je sigurno i najupečatljiviji i najpotpuniji. Ambijent, svjetla, muzika, odjeća koja se kreće na manekenkama pred vašim očima, tkanine koje se mogu skoro pa opipati je sigurno nešto mnogo potpunije od doživljaja kolekcije na društvenim mrežama i u medijima. 
 

Mi živimo i radimo od ovog posla preko dvadeset godina, što je samo po sebi značajno u zemlji gdje se modni dizajneri mogu na prste nabrojati. Obje smo školovane na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu i nakon decenija iskustva sigurno imamo nešto za reći.
Obje već duže vrijeme nismo imale samostalnu reviju, a ovaj put to ostvarujemo u svojoj organizaciji, potpomognute brojnim sposobnim i uspješnim ženama i njihovim kompanijama. Ambijent svečanog salona sarajevske Vijećnice će biti mjesto, a revija Kontura će biti vrijeme kada ćemo slaviti ženski talenat, profesionalizam, sposobnost, podršku i ljubav.'' – kažu dizajnerice. 

* * * 
Fotografije: Kontura PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno