Najlakši i najbrži ljetni desert: Zdrava torta sa malinama koja se ne peče - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Najlakši i najbrži ljetni desert: Zdrava torta sa malinama koja se ne peče

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
8.8.2024.

Ko je rekao da slijediti zdravu ishranu znači odustati od deserta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

U jedno veliko NE uvjerila nas je Bonjour.Cook serija članaka gdje su glavni protagonisti Mercator i Konzum brendovi, koji su spremno dočekali posvećenu, zdravu, zabavnu i punu okusa hranu.

Naime, ova godina za nas je godina kada smo odlučili sa čvrstom namjerom da poboljšamo ishranu uz zdrave namirnice. Da, taj cilj je konačno u svom fokusu, ali to ne znači da se moramo odreći deserta. 

 

Mercator Bonjour GIF 08_2024



Ključno je odabrati prave sastojke koji poštuju smjernice zdravog stila ishrane kao što su bademi, prirodni zaslađivači kao što je agavin sirup i zdrave masti poput indijskog oraščića.

Zbogom, sati i sati razmišljanja o novim receptima za savršen desert jer nam je naša Belma Halilović pronašla zdravu, laganu i ukusnu tortu.

U pitanju je raw torta od maline i kokosa koja, posebice u ljetnim danima, osvježava, a koja je jednako ukusna, ako ne i više, od tradicionalnih deserta. 

 




Kako napraviti raw tortu od maline i kokosa?


Ovaj recept za zdravu tortu je vrlo jednostavan za napraviti i neće vam oduzeti previše vremena. Obucite kecelju i krenimo praviti desert kojim ćete iznenaditi vaše, ali i nepce možda nekih dragih gostiju.

 

 

Sastojci
 

  • 1 šolja Sweet chef badema
  • 1 šolja Garden GOOD datulja, bez koštica
  • Pola šolje K plus kokosovog brašna
  • 1 šolja Garden GOOD indijskih oraščića, namočenih preko noći
  • 1/4 šolje kokosovog ulja, rastopljenog
  • 1/4 šolje agavinog sirupa
  • 1/2 šolje Garden GOOD smrznutih malina


 



Priprema



U multipraktiku izmiksajte bademe, datulje i kokosovo brašno dok smjesa ne postane ljepljiva. Smjesu zatim utisnite u dno kalupa za tortice.




U blenderu izmiksajte namočene indijske oraščiće, kokosovo ulje, agavin sirup i smrznute maline dok smjesa ne postane glatka. Prelijte smjesu preko podloge. Stavite u hladnjak na najmanje dva sata da se stisnu. Poslužite hladno i ukrašeno svježim malinama ili kokosovim mrvicama.

 



Kada je probate nema povratka jer je toliko ukusna da ćete je sigurno ponoviti. Sačuvajte članak i požurite do Mercator i Konzum trgovina po sastojke!

* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci