Okruglice od slanutka brzo će postati vaš omiljeni recept ovog ljeta
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETAko ste u potrazi za originalnim receptom koji ćete brzo spremiti, a koji obećava da će osvojiti sve koji ga kušaju, imamo jedan stvoren za vas.
Naša Belma Halilović je još jednom prošetala do Mercator i Konzum marketa i potražila inspiraciju u njihovoj raznovrsnoj ponudi zdravih namirnica. Tu je pronašla nekoliko sastojaka uz koje je kreirala recept za Bonjour.ba. Ovo jelo prije svega osvaja svojom šarolikom pojavom i tako vas „zove“ da što prije kušate tu pravu ljetnu deliciju.
Okruglice od slanutka druge su u nizu recepata koje vam donosimo u seriji članaka Bonjour.Cook, a koji su tako osvježavajući, lagani i idealni za ovu sezonu. Već i prije prvog kušanja, na sami pogled, znat ćete da se ovdje krije osvježenje u obliku jogurta i lagane salate, dok će se okruglice od slanutka postaviti kao savršen kontrast sa svojom hrskavom teksturom izvana i mekoćom iznutra.
Zaokružite recept posluženim tortiljama za dodatnu dozu hrskavosti i raznolikosti okusa koji zajedno kreiraju savršenu kulinarsku harmoniju.
Sastojci
- 1 konzerva slanutka (240 grama)
- 1/4 šalice nasjeckanog luka
- 2 češnja bijelog luka
- Svježi peršun
- Korijander (po želji)
- Mala kašika kima
- 2 kašike samljevenih BIOzone zobenih pahuljica
- Prstohvat praška za pecivo
- Sol i biber
- Maslinovo ulje Costanza za premazivanje
- 1 šalica grčkog jogurta
- Limunov sok
- nasjeckani svježi kopar ili metvice
Priprema
Za početak, potrebno je u blenderu izmiksati slanutak, crveni i bijeli luk, peršun, korijander, kim, prašak za pecivo, sol i biber dok smjesa ne postane glatka. Kada ste dobili glatku smjesu, u blenderu usitnite zobene pahuljice te ih potom dodajte u smjesu.
Nakon što sve to ujedinite, oblikujte kuglice veličine oraha i zatim ih premažite maslinovim uljem. Spremne kuglice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C, oko 20 - 25 minuta.
Nakon što su kuglice spremne, napravite umak od jogurta, limuna i kopra te kuglice s umakom poslužite uz tortilje i salatu po želji.
Predlažemo da servirate stol na terasi i uz ovu simfoniju okusa, boja i tekstura uživate u toplim ljetnim noćima. Bilo da birate ovo jelo kušati sami, uz prijatelje ili obitelj, sigurni smo da će vas lakoća kreiranja recepta osvojiti i da ćete se već danas zaputiti u najbliži Mercator ili Konzum kako biste što prije probali ovo jelo.
* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba