Ramsko jezero: nestvarna prirodna atrakcija na sjeveru Hercegovine idealna za (obiteljski) vikend izlet - BONJOUR.ba - b...

Ramsko jezero: nestvarna prirodna atrakcija na sjeveru Hercegovine idealna za (obiteljski) vikend izlet

PUTOVANJA
24.3.2021.

Ramsko jezero je umjetno, akumulacijsko jezero koje se nalazi na rijeci Rami u općini Prozor-Rama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smješteno je na oko 110 kilometara od Sarajeva i 70 kilometara od Mostara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uokvireno planinskim masivima Raduše, Makljena, Ljubuše i Vrana, jezero napravljeno 1968. godine i danas očarava svojom ljepotom. Njegova duljina je 12 kilometara, a najveća dubina 95 metara, uz osciliranje vode i oko 50 metara.

Foto: Damir Mišura @ramainfo

Ovo prelijepo jezero nalazi se u blizini Parka prirode Blidinje, nedaleko od gradova Prozor, Tomislavgrad, Bugojno i Jablanica.

Foto: @fahrudin_e7

Ramsko jezero posebno obiluje ribom što je dobar podsjetnik da živimo u zemlji koja je bogata značajnim rezervama pitke vode. Ukoliko razmišljate kamo biste se s obitelji ili prijateljima ovih dana mogli zaputiti, a da ne napuštate granice Bosne i Hercegovine, svakako preporučujemo izlet na Ramskom jezeru na kojem ćete osjetiti i dašak mediteranske klime.

Foto: Damir Mišura @ramainfo

Foto: @ramainfo

Ako ste pravi avanturist i okoliš promatrate i istražujete iz neke druge perspektive, svakako se odvažite i kampirajte u prirodi, jezero istražite u čamcu, tijekom ljetnih mjeseci uživajte u kupanju i sunčanju ili jednostavno meditirajte na pikniku na travi.

Foto: @ja_sam_lejla

Foto: Damir Mišura @ramainfo  

Kada se nauživate boravka i prirodi, na usluzi će vam biti i ugodni smještajni kapaciteti, tako da i vi možete biti jedan od desetaka tisuća posjetitelja koji odluče upoznati ovo bajkovito jezero na sjeveru Hercegovine.

Foto: @ramainfo

Nestvarnu ljepotu Ramskom jezeru daju i otoci i poluotoci od kojih je najpoznatiji Šćit. Da se ovdje posebno gaje i čuvaju tradicija i kulturna baština, svjedoče i ramske skulpture poput ramske majke u nošnji i Dive Grabovčeve.

Foto: Damir Mišura @ramainfo

Foto: Damir Mišura @ramainfo

Foto: @ramainfo

Foto: @ramainfo

Foto: @ramainfo

***

Naslovna fotografija: Damir Mišura @ramainfo 
Tekst: Ana Bošnjak 

PUTOVANJA , 24.3.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Foto by:

Damir Mišura @ramainfo

Podijeli:

Posljednje objavljeno