Kako se spakovati za put od dva dana? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako se spakovati za put od dva dana?

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
23.12.2023.

Praznike i produženi vikend smo već prije mjesec dana isplanirali i znamo gdje idemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Imamo super lokaciju, spremni smo za istraživanje okruženja i buđenja bez alarma. Ono što nije ni blizu spremno su naše odjevne kombinacije koje nikako ne nalaze način da iz naše glave i planiranja pređu u kofer. 

 Neovisno o tome da li putujemo na dva, sedam ili mjesec dana nekako nam uspije da uvijek spakujemo previše ili nedovoljno potrebne odjeće. Kako bismo ovo putovanje maksimalno prepustili na uživanje donosimo vam nekoliko savjeta koji će pomoći da se za svoje naredno putovanje spakujete brzo i bez stresiranja.


Unaprijed isplanirajte aktivnosti

Razumijemo da ovo nije moguće u svakoj situaciji, ali na taj način unaprijed možete imati viziju kakva odjeća vam je potrebna i s te tačke krenuti s isprobavanjem odjeće ili pripremom odjevnih kombinacija u koje ste sigurni.

 Isprobajte odjevne kombinacije

Ovo je dio koji bi mogao oduzeti najviše vremena te planirajte sve pojednostaviti odabirom odjeće u kojoj najviše uživate. Dodatna olakšica putovanju će biti ako napravite fotografije koje prilikom raspakivanja možete provjeriti kako biste bili sigurni s kojim ciljem ste odabrali određeni odjevni komad.

 

 


Spakujte najvažnije

Sitnice poput čarapica spakujte među prvim kako biste sebi na vrijeme stvorili osjećaj da sve već ide mnogo lakše i brže nego što ste mislili. Ako u okviru svog putovanja imate planiranu večeru ili poseban događaj, onda odjevne komade za tu prigodu također pripremite među prvim.

 Koliko rezervnih odjevnih komada vam je potrebno? 

S obzirom na to da ne znamo kakvog tipa je vaše putovanje, ne možemo dati ni 100% tačan i konkretan odgovor, ali, možemo vam pomoći. 
Razmislite o toku svog dana, nakon što dođete u hotel ili apartman u odjeći u kojoj ste putovali. Idete li odmah negdje? Želite li ili se trebate odmah presvući i osvježiti? 

Ako planirate avanturističke aktivnosti, imajte na umu da postoji mogućnost kvašenja ili prljanja odjeće te u tom slučaju trebate ponijeti odjeću koja će zamijeniti te komade za vrijeme ostatka putovanja. 

 Njega i makeup

Dodatno ćemo se osvrnuti na njegu kože za vrijeme putovanja nekom drugom prilikom, ali ako za vrijeme svog putovanja ne možete i ne želite gubiti vrijeme na traganje za svojim omiljenim skin care proizvodima onda planirajte da u putnu torbu spakujete osnovne proizvode bez kojih ne možete.

Kada je riječ o makeupu, taj dio također ovisi o vrsti planova kakve imate za taj vikend i o tome kakva je vaša rutina šminkanja. Kako biste bili sigurni da neseser nećete napuniti proizvodima koje nećete upotrijebiti unaprijed se pokušajte odlučiti kakav makeup look želite kreirati i koji proizvodi su vam potrebni za isti.

 Poenta putovanja, neovisno o tome da li traje samo jedan ili petnaest dana, jeste da se opustite, uživate i napunite baterije. Ne zaboravite na umu imati da je najbitnije da se osjećate prijatno i uradite sve što je u vašoj moći da sebi olakšate svaki drugi proces koji samo vodi do finalne destinacije.

* * *
Naslovna fotografija: @josefinevogt

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno