Prokoško jezero: destinacija za putovanje sa društvom gdje ćete uživati u krajoliku i hrani - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Prokoško jezero: destinacija za putovanje sa društvom gdje ćete uživati u krajoliku i hrani

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
24.2.2023.

Ako ste se zaželjeli izleta u Bosni i Hercegovini, eventualno noćenje u preslatkim kućicama i uživanje u domaćoj hrani predlažemo da posjetite Prokoško jezero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na planini Vranici na 1636 metara nadmorske visine svoje stanište pronašlo je Prokoško jezero. Ovo je bez dileme jedno od najljepših mjesta u prirodi koje ćete imati priliku da vidite u Bosni i Hercegovini.

 Noćenje u drvenim vikendicama koje možete vidjeti na slikama kreće se 50 -100 KM, a u zavisnosti koju odaberete mogu primiti i i do 10 ljudi što je odlična stvar ukoliko odlučite doći sa svojom ekipom najdražih osoba. Iako postoji mnogo toga što možete vidjeti u jednom danu, zbilja nemojte propustiti noć na Prokoškom jezeru – uistinu je neponovljivo iskustvo. 

 

 


Bilo da želite uživati u ljepoti prirode ili probati odličnu gourmet ponudu, jezero i njegova okolica savršen su izbor za odmor. Kao veliki foodies, savjetujemo da probate pitu i domaće sokove.

 Napomena: dolazak do Prokoškog jezera zadnjih 18km je otežan zbog makadama tako da ipak savjetujemo da se na ovu destinaciju odlučite sa nešto boljim automobilom po mogućnosti terencem.

 Za sve koji su željni dodatne aktivnosti mogu se odlučiti za jednu od planinarski staza do prvog vrha Ločika, koji je ujedno i drugi po visini u masivu Vranice. Planinarska staza je dobro označena, a sam uspon nije prezahtjevan. Nakon ovog možete se odlučiti i za slijedeće vrhove: Krstac, Nadkrstac i Rosinj koji obećavaju divne poglede na prirodu.

 

 

***
Naslovna fotografija: @isidora__ilic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno