Prvi otkrivamo sve detalje o novoj Plusminus kolekciji u kojoj lan i grafike vode glavnu ulogu - Bonjour.ba - bh.lifesty...

Prvi otkrivamo sve detalje o novoj Plusminus kolekciji u kojoj lan i grafike vode glavnu ulogu

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
1.7.2022.

Plusminus - Connected editorijal nastao je u saradnji s fotografom Hamzom Kulenovićem i prezentuje ljetnu kolekciju na prirodan i opušten način u stjenovitom i pješčanom kamenolomu Bijele vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kolekciju čine bijeli odjevni predmeti od lepršavih i prirodnih materijala, lana i pamuka s već prepoznatljivim grafikama ručno štampanim na tkaninu. Grafike potpisuje umjetnik Denis Haracić. Dizajnerka Ena Dujmović kaže nam kako je ova kolekcija nastala inspirisana prelijepom obradom materijala lana i željom za što jednostavnijim i udobnijim kreacijama u kojima ćete željeti biti svaki dan i uz to svakako biti primjećeni.

 Ideja koja stoji iza naziva Connected unutarnja je poruka koju želi proučiti svima koji prate njen rad. "Osim što smo konektovani na internet, bitno je da budemo konektovani sa sadašnjim trenutkom, prirodom, porodicom, prijateljima pa tako i s odjećom koju nosimo."

 Tako je na ovom snimanju predstavljena neraskidiva konekcija dvije sestre koje ma koliko različite pronalaze put i uvijek su tu jedna za drugu. Hamza je kroz zanimljive prelome i kombinaciju kolor i crno-bijele fotografije pokušao dočarati dvije stvarnosti unutar jednog trenutka. Onu koja nam je vidna na prvu i onu koja je ispod površine, a u njoj je suština.

 


***
Fotografija: Hamza Kulenović
Modeli: Hanna Dujmović, Ena Dujmović
Naočale: Komono/ the House of Zoo
Lokacija: Kamenolom Bijele vode

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno