Kako pametno kupovati u sezoni popusta? Potražimo revolucionarne, trajne i funkcionalne proizvode. - Bonjour.ba - bh.lif...

Kako pametno kupovati u sezoni popusta? Potražimo revolucionarne, trajne i funkcionalne proizvode.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

POSAO & ŽIVOT
5.12.2023.

Sezona popusta za neke uključuje i sezonu impulsivne kupovine, ponekad i gomilanje ne tako potrebnih i pristupačnih artikala iz prostog razloga jer su snižene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ipak, ako pametno isplaniramo, posložimo finansije unaprijed, na popustima možemo kupiti korisne proizvode, pritom ostvariti značajne uštede.

Prije nego što krenemo u kupovinu, potrebno je odrediti budžet, postaviti limite koji će nam pomoći da ostanemo odgovorni i izbjegnemo nepotrebne kupovine. Sezonski popusti često uključuju visokokvalitetne proizvode po nižim cijenama, tako da imamo priliku investirati u novi kućanski aparat, alat, ili jednostavno nešto što će nam olakšati svakodnevnicu i služiti dugi niz godina.

 Zbog užurbanog načina života često nam obilazak dućana nije prioritet zbog toga gledamo ponude i često kupujemo ono što vidimo na reklamama, ili društvenim mrežama. Influenseri su nam postali jedan od izvora informacija, pa smo provjerili šta oni kupuju i da li pametno kupuju? 
 

 

Na šta najčešće trošimo novac?


Generalno posmatrajući osim na životne troškove, svi najčešće novac trošimo na garderobu i aksesoare te kućanske proizvode. Našu teoriju potvrđuju i Antonija Zeljko i Šejla Ramović koje ističu da iako često kupuju, sebe ne smatraju shoppingholičarkama, trude se da kupuju pametno.


Rekla bih da je mlađa verzija mene sigurno spadala u kategoriju shoppingholičarke, ali sa godinama se češće odlučujem na pametnu kupnju, a najviše trošim na odjeću i modne dodatke. Potrošiti novac na kvalitetnu dizajnersku torbicu mi zaista nije žao, ali neću podleći svakom trendu i kupiti nešto samo zato što je trenutno in. Također često izdvojim novac za pametne kućne uređaje ili mobitel.“, poručuje Antonija. 

 Sličnog mišljenja je i Šejla koja se nadovezuje: „Ne bih rekla da sam shoppingholičarka, prođu i mjeseci od posljednje veće kupovine. Ako izuzmemo osnovne kućanske potrepštine, najčešće novac trošim na kozmetiku i uređaje koji će mi olakšati svakodnevnicu."
 

Uređaj za jednostavniji život


Šejla kaže da kupuje u skladu sa potrebama, često ne gledajući na cijene.

Većinom kupim ranije sve što sam trebala, a onda razmišljam kako sam tu mogla malo uštediti. Stoga se vrijedi malo strpiti i ukoliko ste razmišljali o nekom kućanskom aparatu, definitivno se isplati kupiti ga po sniženoj cijeni. To bi bio i dobar ulov i ulog“, savjetuje Šejla.

 Za razliku od Šejle, Antonija sezonu popusta dočekuje spremna! Voli unaprijed isplanirati šta joj treba i uložiti u kvalitetan komad garderobe, gadget ili kućanski aparat, koji itekako olakšavaju svakodnevnicu. 
 

Kada krene sezona shoppinga već unaprijed znam što mi treba i što želim kupiti, obično to bude neka stvar koju ne kupujem impulzivno, poput Philips parne stanice koja se dugoročno pokazala kao pametna investicija. To je zaista revolucionaran proizvod, mnogo je brža od tradicionalne pegle i sa njom uspijevam uštediti jako puno vremena.

Ova parna stanica ima Speed mode funkciju koja me oduševila, jer kako vi brže peglate ona ispusta više pare i veš je ispeglan mnogo brže nego ranije. Tako da to bih navela kao primjer pametne i svjesne kupovine
“, kaže Antonija i dodaje „Philips parna stanica pomaže i u očuvanju kvaliteta i trajnosti odjeće, čime produžava životni vijek omiljenih odjevnih komada.


 Ono što Philips parnu stanicu čini primjerom pametne kupovine je činjenica da zahvaljujući OptimalTEMP tehnologiji nema podešavanja temperature, pegla se na jednoj optimalnoj temperaturi i što je odlično nema straha od progorijevanja bilo koje vrste tkanine, pa čak i ako u trenutku peglanja ostavimo duže vremena peglu na odjeći. 


Osim toga, sa ovom parnom stanicom imamo i brigu manje jer se sama gasi, nakon 10 min neaktivnosti, te ne moramo da razmišljamo da li nam je pegla ostala upaljena. I na kraju Philips parna stanica ima snažnu paru čiji neprekidan mlaz učinkovito uklanja najtvrdokornije nabore na najdebljim tkaninama, što znači da ćemo uvijek imati savršeno ispeglanu odjeću uz jako malo truda. 

 Da zaključimo, sezona popusta idealna je za investirati u kvalitetne uređaje koji će nam uštedjeti vrijeme i napor, tako ćemo imati više energije za posvetiti se sebi, porodici, prijateljima i dodatnim aktivnostima. 

* * * 
Foto: Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci