TEKST: Bonjour.ba/PR

DATUM OBJAVE: 10.10.2024.

U svijetu sofisticiranih okusa, biljni likeri zauzimaju posebno mjesto.

 

Njihove jedinstvene kombinacije mirisnih trava i začina donose osjećaj topline, dok u isto vrijeme pružaju suptilan dodir modernog luksuza. Vremenom postali su sinonim za ugodno uživanje u trenucima opuštanja, bilo da se radi o druženjima ili posebnim prilikama. Pelinova idealno utjelovljuje tu filozofiju, spajajući tradiciju s modernim okusima, donoseći sa sobom suptilan šarm prirode i luksuza.

 



Pelinova, inspirirana tradicijom i raznolikošću, a vođena željom za inovacijom, predstavlja jedinstveni biljni liker kreiran za istinske ljubitelje likera i posebnih trenutaka. S mješavinom 30 ručno biranih biljaka i začina nudi autentičan okus koji oduševljava na prvo kušanje.

 



Kolombo korijen i pontski pelin, nositelji okusa, savršeno su se sljubili s anisom, korijanderom, gorkom narančom, angostura korom, anđelika korijenom, cejlonskim cimetom, stolisnikom i bobicama kleka, stvarajući bogatstvo aroma koje obećava postati nova priča za generacije koje dolaze.




S prvim gutljajem Pelinove, intenzivna gorčina pelina polako se smiruje otkrivajući slojeve slatkih i začinskih nota. Suptilna slatkoća anisa i začinski tonovi korijandera i đumbira stvaraju kompleksan i uravnotežen okusni profil koji osvaja nepce.

 



Pelinova je stvorena za sve prilike – od ležernih okupljanja do svečanih proslava, te se najbolje poslužuje ohlađena, kao aperitiv, digestiv ili osvježavajući dodatak koktelima s tonikom, limunom ili narančom.




Pelinova je stvorena za uživanje u odličnom društvu, dijeljenje nezaboravnih priča i slavlje svih životnih trenutaka.
 

  * * *
Foto: PR


Bonjour

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

TEKST: Adelisa Mašić

Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati Danas slavimo Dan čokolade: Donosimo ideje za uživanje koje vrijedi probati

Danas, 13. septembra, širom svijeta se obilježava Dan čokolade, posvećen poslastici koja je od davnina bila simbol zadovoljstva i luksuza.

Još su je Maje i Asteci zvali 'piće bogova', a stoljećima kasnije postala je nezaobilazni dio naših malih svakodnevnih rituala. 

 



Sam Dan čokolade nastao je u Francuskoj krajem 90-ih godina, s idejom da se oda počast ovom omiljenom desertu i podsjeti na trenutke uživanja koje donosi.

 



A kako ga obilježiti?   

Najljepši način da obilježite Dan čokolade je da sebi poklonite trenutak uživanja. Možda je to posjeta omiljenoj slastičarni, šolja tople čokolade ili komad torte koji dugo želite probati. 

 



Nekad je dovoljno i par kvadratića čokolade podijeljenih s dragom osobom da dan dobije sasvim novu toplinu.

 



Za one koji vole kućne eksperimente, donosimo i jedan od najjednostavnijih recepata za čokoladni desert koji nikada ne razočara.

 



Potrebno vam je: 

  • 200 g tamne čokolade, 

  • 100 g putera, 

  • 100 g šećera, 2 jaja 

  • 80 g brašna. 

Sve sjedinite, stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180 °C. Rezultat su sočni brownies koje možete poslužiti tople uz sladoled ili šolju kafe.

 



Bilo da današnji dan provedete u gradu uz desert ili kod kuće uz šolju tople čokolade, ovaj dan nas podsjeća da se sreća često krije u malim trenucima.

 

 

Foto: @manon.dbn


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!