TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 10.10.2024.
U svijetu sofisticiranih okusa, biljni likeri zauzimaju posebno mjesto.
Njihove jedinstvene kombinacije mirisnih trava i začina donose osjećaj topline, dok u isto vrijeme pružaju suptilan dodir modernog luksuza. Vremenom postali su sinonim za ugodno uživanje u trenucima opuštanja, bilo da se radi o druženjima ili posebnim prilikama. Pelinova idealno utjelovljuje tu filozofiju, spajajući tradiciju s modernim okusima, donoseći sa sobom suptilan šarm prirode i luksuza.

Pelinova, inspirirana tradicijom i raznolikošću, a vođena željom za inovacijom, predstavlja jedinstveni biljni liker kreiran za istinske ljubitelje likera i posebnih trenutaka. S mješavinom 30 ručno biranih biljaka i začina nudi autentičan okus koji oduševljava na prvo kušanje.

Kolombo korijen i pontski pelin, nositelji okusa, savršeno su se sljubili s anisom, korijanderom, gorkom narančom, angostura korom, anđelika korijenom, cejlonskim cimetom, stolisnikom i bobicama kleka, stvarajući bogatstvo aroma koje obećava postati nova priča za generacije koje dolaze.


S prvim gutljajem Pelinove, intenzivna gorčina pelina polako se smiruje otkrivajući slojeve slatkih i začinskih nota. Suptilna slatkoća anisa i začinski tonovi korijandera i đumbira stvaraju kompleksan i uravnotežen okusni profil koji osvaja nepce.

Pelinova je stvorena za sve prilike – od ležernih okupljanja do svečanih proslava, te se najbolje poslužuje ohlađena, kao aperitiv, digestiv ili osvježavajući dodatak koktelima s tonikom, limunom ili narančom.

Pelinova je stvorena za uživanje u odličnom društvu, dijeljenje nezaboravnih priča i slavlje svih životnih trenutaka.
* * *
Foto: PR
TEKST: Adelisa Mašić
Kako se Bonjour Edit polako približava kraju, rituali postaju još jednostavniji. Dan 12 ne traži recepte, kupovinu ni planiranje. Traži samo da od onoga što već imaš napraviš mali, lijep trenutak.
Danas pravimo mini snack board. Ne za goste, ne za Instagram, nego za sebe. Onaj tanjir koji ne mora biti savršen, ali izgleda kao da si mu posvetila malo pažnje.
Snack night je idealan za večeri kada nisi gladna za ‘pravu večeru’, ali želiš nešto grickati. I još bolje, kada želiš da to izgleda lijepo, a ne kao da si sve pojela direktno iz pakovanja.
Kako napraviti mini snack board?
Uzmi male tanjire ili dasku za rezanje i složi snackove koje već imaš kod kuće. Poenta nije količina, nego kombinacija.
Možeš uključiti:
• komadiće sira
• orašaste plodove ili bademe
• krekere ili tostirani hljeb
• masline ili sušeno voće
• nekoliko kockica čokolade
Nije važno šta tačno biraš. Bitno je da složiš, a ne samo izvadiš. Da razmisliš o bojama, teksturama i rasporedu, makar na dvije minute.
Zašto snack night?
Zato što način na koji jedemo često utiče na to kako se osjećamo. Mini snack board pretvara obično grickanje u mali ritual. Sporiji zalogaji. Manje nesvjesnog jedenja. Više uživanja.
Ovo nije ‘zdrava večera’ niti pravilo kako treba jesti. Ovo je samo podsjetnik da i male stvari mogu izgledati lijepo i imati svoj trenutak.
Za kraj
Ako želiš, zabilježi današnji snack night u našem free mjesečnom kalendaru. Jedna fotografija tanjira, detalja ili samo bilješka da si večeras sebi napravila mali estetski predah je sasvim dovoljna.
I za kraj, kao mali znak pažnje, na kraju Bonjour Edit serijala čeka i giveaway: Bonjour notes i limitirana Bonjour tote torba, za sve one koje su ovih 15 dana birale male rituale. Za učešće je potrebno samo da ispuniš kratki Forms koji smo podijelili u prvom tekstu serijala.
Vidimo se sutra, u novom Bonjour Edit izazovu!
Foto: @foodfotoaestetic
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!