TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 21.4.2020.
Jedna od zabavnih slastica koja će izgledom i okusom osvojiti vaše ukućane je torta pavlova, koja je dobila ime po ruskoj balerini Anni Pavlovi tijekom ili nakon jedne od njenih plesnih tura po Australiji i Novom Zelandu 1920ih godina.
Tradicionalno je jelo u Australiji i Novom Zelandu, no, brzo će pronaći i svoje mjesto u vašem domu kao neodoljiv, osvježavajući (pro)ljetni desert koji je izvana hrskav, a iznutra mekan i lagan. Ova slastica najčešće se poslužuje prelivena voćem i vrhnjem.
Foto: jamiekamber.com
Za pripremu nije potrebno previše sastojaka i s njom možete kombinirati razno voće, a mi danas biramo jagode kao ukusni, osvježavajući i sezonski dodatak ovoj slastici.
Kako pripremiti pavlova tortu s jagodama u udobnosti svog doma otkrijte kroz recept u nastavku.
Sastojci
Za pavlovu tortu
Za preljev
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170°C te postavite papir za pečenje na lim. Istucite bjelanjke mikserom dok ne nastanu mekani vrhovi (oko 5 minuta). Dodajte pola količine šećera i tucite još 30 sekundi. Dodajte preostali šećer i tucite velikom brzinom dok bjelanci ne dobiju tvrde i sjajne vrhove (oko još 2 minute). Dodajte ekstrakt vanilije i tucite još jednu minutu. Pomoću špatule u smjesu dodajte kukuruzni škrob ili brašno te prašak za pecivo/sok od limuna/ocat.
Rasporedite smjesu u krug (oko 9 centimetara) na pripremljeni lim za pečenje. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu, a temperaturu smanjite na 90°C. Pecite oko 90 minuta, dok se pavlova ne učvrsti i osuši. Isključite pećnicu, ali ostavite da se pavlova ohladi unutar nje.
U međuvremenu napravite preljev. U zdjeli mikserom istucite vrhnje, šećer i vaniliju na srednje jakoj brzini dok se ne oblikuju tvrdi vrhovi. Pospite preljevom vrh ohlađene pavlove, a zatim dodajte jagode i pistacije. Poslužite odmah.
Foto: jamiekamber.com
Uživajte u ovoj ukusnoj slastici, a svakako posjetite web stranicu za još #mljac recepata.
* * *
Naslovna fotografija: jamiekamber.com
TEKST: Dragana Rauš
Nova gastro tačka na Trgu slobode, stvorena je za one koji znaju cijeniti hranu koja je jednako ugodna za oko i za nepce, vino koje se bira s polica od poda do plafona i koktele zbog kojih će ti svaki izlazak sa drugaricama biti kao scena iz serije Sex and the City.
Jer ponekad je samo novo mjesto dovoljno da ponovo zavoliš grad u kojem si godinama.
Ovdje je sve u detalju, od teksture burrate na pizzi do wagyu sushija koji ne očekuješ u srcu Tuzle. Svaki tanjir je mala priča za sebe, a svaka fotografija uhvati djelić ambijenta koji podsjeća na privatnu vinsku sobu u kojoj bi rado da izgubiš pojam o vremenu.
Petkom se svjetla priguše, bend zasvira, a Trg slobode pretvori se u savršeno mjesto za afterwork druženje koje se lako oduži do kasno.
Don Papa je za one koji vole spoj elegancije i spontanosti. Za one koji cijene dobru kuhinju, ali i dobru priču.
FOTO: @the_maya_b
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!