5 načina kako se uistinu opustiti i odmoriti tijekom pauze za ručak - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 načina kako se uistinu opustiti i odmoriti tijekom pauze za ručak

Tekst:

Marija Perić

POSLOVNI SAVJETI
10.2.2020.

Ako ste se ikada našli u stalnom vrtlogu dnevnih obaveza i dogodi vam se da pojedete kompletan ručak za manje od 5 minuta i to za radnim stolom, savjeti koje donosimo u nastavku pomoći će vam izbaciti tu naviku iz svakodnevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaša pauza za ručak treba i može biti vrijeme u radnom danu kada ćete se posvetiti kratko sebi i na neko vrijeme odmoriti od posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije lako u potpunosti se isključiti i odlijepiti se od laptopa, razumijemo, no uz par trikova i vi možete biti osoba koja će se s pauze vratiti s osmijehom i sa željom za još produktivniji rad. Kako, otkrijte kroz savjete koje donosimo u nastavku.

NEMOJTE RUČATI ZA SVOJIM RADNIM STOLOM

Ponekad veće benefite za vaš posao kreirate u trenutku kada se odlučite napraviti pauzu i ručati kako biste dobili potrebnu energiju za nastavak rada. Ukoliko imate mjesto predviđeno za ručak na vašem radnom mjestu, otiđite na to mjesto ili čak napustite u potpunosti mjesto rada i ručajte u parku, u omiljenom cafeu ili restoranu. Nakon tako provedene pauze za ručak biti ćete produktvniji i više fokusirani na rad.

BIRAJTE ZDRAVA JELA (MOŽDA IH ČAK MOŽETE PRIPREMITI DOMA)

Najbolji prijatelj produktivnosti sigurno je pravilna prehrana. Zato za vaš ručak rezevirajte zdrava jela i grickalice kako biste bili fokusiraniji, ali i sretni i zadovoljni.

PAŽLJIVO PLANIRAJTE HOĆETE LI IMATI DRUŠTVO ILI NE ZA RUČKOM

Ako ste osoba koja više voli biti sama te cijeli dan provodite u uredu okruženi velikim brojem ljudi, možda je bolje da svoju pauzu za ručak provedete ručajući sami u tišini kako biste mogli napuniti baterije. A ukoliko više volite društvo, razgovor i druženje s ljudima, pa čak i kada su u većim grupama, tada svakako u uredu ili među svojim drugim prijateljima potražite partnera za ručak s kojim ćete se sastajati tijekom radnog dana. Oba slučaja će na svoj način pozitivno utjecati na vas i dopustiti vam da se svježi vratite za radni stol.

IZAĐITE VANI

Podsjetite se kako je vaša pauza za ručak ujedno i prilika da udahnete svježi zrak vani, prošetate i inspirirate se.

NA NEKO VRIJEME UTIŠAJTE MOBITEL

Kada ste na pauzi za ručak pokušajte, ukoliko vam to vaš posao dozvoljava, utišati u potpunosti tonove i dajte sebi to neko predviđeno vrijeme da napravite restart cijelog vašeg organizma. Količina energije koju ćete imati za rad i želja za rad biti će nemjerljivo veća, a samim time i produkt vašeg rada i razmišljanja bolji.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno