Ako želite mirisati luksuzno ovo su 4 parfema koja preporučuju pravi poznavatelji - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ako želite mirisati luksuzno ovo su 4 parfema koja preporučuju pravi poznavatelji

Tekst:

Emina Smaka

BEAUTY SAVJETI
11.3.2024.

U svijetu mirisa, parfemi su mnogo više od samo mješavine mirisnih nota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Za mnoge je krajnji detalj u kombinaciji, dodatna doza samouvjerenosti, a za neke i kolekcionarski predmeti. No, za sve su sigurno odraz ličnog stila i preferencija. 

 

Foto: Pexels.com
Kada je riječ o odabiru parfema, mnogo toga ovisi o raspoloženju i poruci koju želimo poslati istim. Dok neki vole svježe, citrusne note koje ih podsjećaju na sunčane dane, drugi preferiraju dublje, luksuznije mirisne tonove koji odražavaju eleganciju i sofisticiranost. Za one koji teže luksuznom iskustvu u svakom potezu, analizirali smo preporuke istinskih poznavatelja parfema i sastavili popis 4 izuzetna mirisa koji odaju dodir luksuza.

 

Za slobodu

Prvi na popisu je "YSL Libre". Ovaj parfem izražava osjećaj slobode (Libre) i samopouzdanja te se izdvaja elegantnom kombinacijom voćnih i cvjetnih nota, čineći svaku prskalicu pravim luksuznim doživljajem.

 Za raskoš

"Giorgio Armani Si" je drugi najčešći favorit, poznat po svojoj sofisticiranoj i profinjenoj aromi koja ističe ženstvenost i samopouzdanje. Ovaj miris je prava poslastica za one koji žele osjetiti luksuz svakog dana.

 Za nešto drugačije

"Valentino Donna Born in Roma Coral Fantasy" donosi egzotičnu i luksuznu kombinaciju voćnih i cvjetnih nota, pružajući nosiocu osjećaj raskoša i glamura.

 Za klasiku

Na kraju, "Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540" miris bez kojeg ova lista ne bi bila potpuna. On ostavlja nezaboravan trag svojom složenom mješavinom ambera, drvenastih nota i cvjetnih akorda, stvarajući mirisno iskustvo koje odiše luksuzom i elegancijom.

 Uz neki od ovih prijedloga, osjećaj elegancije i profinjenosti će vas pratiti kroz cijeli dan. 

* * * 
Naslovna fotografija: Pexels.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno