Ovo su najčarobnija mjesta u Evropi koja trebaju posjetiti svi fanovi Harrya Pottera

PUTOVANJA
26.6.2020.

Prošlo je tačno dvadeset i tri godine otkako smo prvi put upoznali Harry Pottera. Naime, na današnji dan 1997. godine objavljena je prva knjiga o Harry Potteru. Iako je prvi tisak u koricama izdan sa samo petsto primjeraka, serijal knjiga se sada prodao u više od petsto milijuna primjeraka širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga nije tako teško zamisliti da su lokacije opisane i prikazane u sedam knjiga, deset filmova postale prave turističke destinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znamo da postoji još bezbroj Potterheadsa koji još uvijek čekaju da sova uleti kroz prozor sa pismom iz Hogwartsa te smo upravo zbog toga za našu turneju po čarobnjačkom svijetu Harry Pottera odabrali četiri čarobna mjesta koja ne uključuju samo lokacije za snimanje filmova, već i mjesta koja su nadahnula J.K.Rowling.

Foto: @hastrithmedia

ELEPHANT HOUSE, EDINBURGH

Započinjemo sa kafićem Elephant House iz jednog posebnog razloga: to je mjesto gdje je svijet Harryja Pottera nastao. Ako niste upoznati sa pričom ikonične spisateljice, upravo na ovom mjestu J.K.Rowling je počela pisati knjigu o Harry Potteru. Dakle, Elephant House je mjesto odakle je počeo čarobnjački svijet, a kafić možete posjetiti između 8 sati i 22h, svakog dana u tjednu, petkom i subotom u 11 sati. Uzmite kavu i dobru knjigu kako biste mogli uživati u kafiću u kojem je J.K. Rowling bezbroj sati provela stvarajući jednu od najpopularnijih knjiga na svijetu. Obavezno ponesite marker sa sobom kako biste mogli dodati srdačne poruke na zidu kupaonice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lsabela Simões (@isabela) on

 

PLATFORMA 9 ¾: KING'S CROSS STANICA, LONDON

Londonska stanica King's Cross ima posebno područje za ljubitelje Harry Pottera i savršen spot za fotografisanje. J.K. Rowling rekla je da je odabrala postaju King's Crossa kao londonski terminal za Hogwarts Express jer su se njeni roditelji upoznali u vlaku koji je odlazio sa stanice. Zamislite kako prelazite barijeru na platformi 9 ¾ gurajući kolica koja kao da prolaze kroz ciglu na čarobnu platformu.

Foto: @vibha.somashekhara

Foto: @safina_ks

HOGWARTS: ALNWICK, NORTHUMBERLAND

Koliko god bi fanovi željeli vjerovati da je Hogwarts pravo mjesto, on ipak nije. Međutim, možete se zaputiti u čarobni dvorac u kojem su se snimala dva filma, Alnwick u Northumberlandu. Posjetitelji mogu posjetiti okolinu dvorca gdje čak možete proći obuku za let na metli, a ako ipak želite posjetiti unutrašnjost dvorca morat ćete doći do katedrale Gloucester. Za prvih nekoliko filmova gotički hodnici korišteni su za snimke unutar Hogwartsa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Castle Travellers (@castle.travellers) on

 

VIADUKT GLENFINNAN, ŠKOTSKA

Često nazivan "Most Harry Pottera", vijadukt Glenfinnan u škotskom gorju bio je dio rute Hogwarts Expressa. Fanovi će se sigurno prisjetiti trenutka kada je auto Arthura Weasleya preletio upravo ovaj dio. Vlak Jacobite redovito prolazi nudeći vrlo pottereski prizor.

Foto: @catherinenickinovich 

PUTOVANJA , 26.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

polkadotpassport.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno