Ovo su najčarobnija mjesta u Evropi koja trebaju posjetiti svi fanovi Harrya Pottera - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovo su najčarobnija mjesta u Evropi koja trebaju posjetiti svi fanovi Harrya Pottera

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
26.6.2020.

Prošlo je tačno dvadeset i tri godine otkako smo prvi put upoznali Harry Pottera. Naime, na današnji dan 1997. godine objavljena je prva knjiga o Harry Potteru. Iako je prvi tisak u koricama izdan sa samo petsto primjeraka, serijal knjiga se sada prodao u više od petsto milijuna primjeraka širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga nije tako teško zamisliti da su lokacije opisane i prikazane u sedam knjiga, deset filmova postale prave turističke destinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znamo da postoji još bezbroj Potterheadsa koji još uvijek čekaju da sova uleti kroz prozor sa pismom iz Hogwartsa te smo upravo zbog toga za našu turneju po čarobnjačkom svijetu Harry Pottera odabrali četiri čarobna mjesta koja ne uključuju samo lokacije za snimanje filmova, već i mjesta koja su nadahnula J.K.Rowling.

 

Foto: @hastrithmedia
 

ELEPHANT HOUSE, EDINBURGH
 

Započinjemo sa kafićem Elephant House iz jednog posebnog razloga: to je mjesto gdje je svijet Harryja Pottera nastao. Ako niste upoznati sa pričom ikonične spisateljice, upravo na ovom mjestu J.K.Rowling je počela pisati knjigu o Harry Potteru. Dakle, Elephant House je mjesto odakle je počeo čarobnjački svijet, a kafić možete posjetiti između 8 sati i 22h, svakog dana u tjednu, petkom i subotom u 11 sati.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lsabela Simões (@isabela) on

 

Uzmite kafu i dobru knjigu kako biste mogli uživati u kafiću u kojem je J.K. Rowling bezbroj sati provela stvarajući jednu od najpopularnijih knjiga na svijetu. Obavezno ponesite marker sa sobom kako biste mogli dodati srdačne poruke na zidu kupaonice.

 


PLATFORMA 9 ¾: KING'S CROSS STANICA, LONDON


Londonska stanica King's Cross ima posebno područje za ljubitelje Harry Pottera i savršen spot za fotografisanje. J.K. Rowling rekla je da je odabrala stanicu King's Crossa kao londonski terminal za Hogwarts Express jer su se njeni roditelji upoznali u vozu koji je odlazio sa stanice.

 

Foto: @vibha.somashekhara

 

Zamislite kako prelazite barijeru na platformi 9 ¾ gurajući kolica koja kao da prolaze kroz ciglu na čarobnu platformu.
 

 

Foto: @safina_ks

 

HOGWARTS: ALNWICK, NORTHUMBERLAND


Koliko god bi fanovi željeli vjerovati da je Hogwarts pravo mjesto, on ipak nije. Međutim, možete se zaputiti u čarobni dvorac u kojem su se snimala dva filma, Alnwick u Northumberlandu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Castle Travellers (@castle.travellers) on

 

Posjetitelji mogu posjetiti okolinu dvorca gdje čak možete proći obuku za let na metli, a ako ipak želite posjetiti unutrašnjost dvorca morat ćete doći do katedrale Gloucester. Za prvih nekoliko filmova gotički hodnici korišteni su za snimke unutar Hogwartsa.

 

 


VIADUKT GLENFINNAN, ŠKOTSKAČesto nazivan "Most Harry Pottera", vijadukt Glenfinnan u škotskom gorju bio je dio rute Hogwarts Expressa.

 

 

Fanovi će se sigurno prisjetiti trenutka kada je auto Arthura Weasleya preletio upravo ovaj dio. Voz Jacobite redovito prolazi nudeći vrlo pottereski prizor.

 

Foto: @catherinenickinovich 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno