Ove umjetničke portret fotografije u potpisu Maje Topčagić izgledaju jako cool

MODNE VIJESTI
29.5.2019.


Svaki fotograf ima prepoznatljiv vizualni pečat. Izuzetak nisu ni fotografije Maje Topčagić koje nerijetko krase crvenokose dame s pjegicama i plavim očima. Portreti koje ona potpisuje gotovo uvijek nose ozbiljnu i pomalo mističnu notu te se nalaze negdje na granici između umjetnosti i beauty fotografije. Stvarnost oko sebe percipira na kreativan način, a njen posljednji editorijal donosi zabavnu igru s bojama i geometrijom i naravno pjegicama. I instant krade simpatije vibrantnom i odvažnom porukom koju nosi. 

„Kreativnost se lako izgubi u ubrzanoj današnjici. Ja sam s ovom serijom fotografija željela da se vratim art&portrait fotkanju nakon mnogo putovanja. Hvala talentovanoj Naida Đekić za art make up i Lejli Ivojević za strpljenje i unikatnu ljepotu i energiju.“ –  komentirala je Maja na naš upit što je bila nit vodilja za nastanak ove foto priče. 

Nije tajna da se umjetnost reflektira na razne segmente naše svakodnevice, a u ovom beauty editorijalu, nepretenciozni geometrijski oblici i čiste linije kakve se vežu uz fotografije slikara poput Pabla Picassa i Henrija Matisse, prenesene su na Lejlino lice kako bi kreirale zanimljiv look koji donosi zabavan balans oblika, boja i tekstura. Makeup koji potpisuje Naida Đekić je samo dodatno naglasio boju Lejlinih očiju, ali i crte lica pretvarajući ju u junakinju editorijala koji donosi nešto kreativniji pogled na klasično poimanje portreta. 

Ne sumnjamo da ćete i vi uživati u ovim fotografijama editorijala koji donosimo u nastavku, a koje slave prirodnost, živopisne boje i umjetnost. 

 

 

***
Fotografije i post produkcija: Maja Topčagić
Make up: Naida Đekić
Model: Lejla Ivojević

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour

Foto by:

Maja Topčagić

Podijeli:

Posljednje objavljeno: