Ove umjetničke portret fotografije u potpisu Maje Topčagić izgledaju jako cool

MODNE VIJESTI
29.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svaki fotograf ima prepoznatljiv vizualni pečat. Izuzetak nisu ni fotografije Maje Topčagić koje nerijetko krase crvenokose dame s pjegicama i plavim očima. Portreti koje ona potpisuje gotovo uvijek nose ozbiljnu i pomalo mističnu notu te se nalaze negdje na granici između umjetnosti i beauty fotografije. Stvarnost oko sebe percipira na kreativan način, a njen posljednji editorijal donosi zabavnu igru s bojama i geometrijom i naravno pjegicama. I instant krade simpatije vibrantnom i odvažnom porukom koju nosi. 

„Kreativnost se lako izgubi u ubrzanoj današnjici. Ja sam s ovom serijom fotografija željela da se vratim art&portrait fotkanju nakon mnogo putovanja. Hvala talentovanoj Naida Đekić za art make up i Lejli Ivojević za strpljenje i unikatnu ljepotu i energiju.“ –  komentirala je Maja na naš upit što je bila nit vodilja za nastanak ove foto priče. 

Nije tajna da se umjetnost reflektira na razne segmente naše svakodnevice, a u ovom beauty editorijalu, nepretenciozni geometrijski oblici i čiste linije kakve se vežu uz fotografije slikara poput Pabla Picassa i Henrija Matisse, prenesene su na Lejlino lice kako bi kreirale zanimljiv look koji donosi zabavan balans oblika, boja i tekstura. Makeup koji potpisuje Naida Đekić je samo dodatno naglasio boju Lejlinih očiju, ali i crte lica pretvarajući ju u junakinju editorijala koji donosi nešto kreativniji pogled na klasično poimanje portreta. 

Ne sumnjamo da ćete i vi uživati u ovim fotografijama editorijala koji donosimo u nastavku, a koje slave prirodnost, živopisne boje i umjetnost. 

 

 

***
Fotografije i post produkcija: Maja Topčagić
Make up: Naida Đekić
Model: Lejla Ivojević

MODNE VIJESTI , 29.5.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Maja Topčagić

Podijeli:

Posljednje objavljeno