Ovaj duo mačke i psa je nešto najslađe što ćete vidjeti danas! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovaj duo mačke i psa je nešto najslađe što ćete vidjeti danas!

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

LJUBIMCI
25.4.2021.

Najbolji prijatelji Henry i Baloo imaju mnogo toga zajedničkog - obojica su udomljeni sa ulice i sada uživaju u dugim šetnjama na otvorenom. Ono što ih čini posebnima za njihove brojne pratitelje je što su Henry i Ballo avanturistički duo psa i mačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, oni su Instagram zvijezde, a njihova simpatičnost privlači 2 miliona sljedbenika, dok njihove zajedničke avanture dokumentiraju i dijele njihovi vlasnici, Andre i Cynthia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo pomalo neobično i nesvakidašnje prijateljstvo osvojilo je srca ljudi širom svijeta, a bez obzira šetaju li planinama ili se ugodno opuštaju u šatoru, oni nikada nisu daleko jedan od drugog i uvijek su spremni za svoj sljedeći pohod.

Naime, Cynthia Bennett i Andre Sibilsky su vlasnici ovih ljubimaca koji su odlučili prvo proširiti svoju porodicu udomljujući psa. Henry je miks njemačkog ovčara, haskija, boksera, stafordskog terijera koji je udomljen iz spasilačkog centra. Godinu dana kasnije, Cynthia je shvatila da na svojim društvenim mrežama objavljuje najviše Henryjevih slika i stoga je zaključila da bi bilo zabavno kreirati poseban profil samo za njega.

Foto: @henrythecoloradodog

Foto: @henrythecoloradodog

Za otprilike tri godine skupili su oko 30 000 pratilaca, ali je taj broj instant porastao kada su udomili i Balooa. Budući da je Henry imao veliku tjeskobu zbog razdvajanja kad vlasnici nisu bili kod kuće, zaključili su da mu žele dovesti prijatelja. Ono što je uistinu divna stvar jeste da je i mačak Baloo udomljen sa ulice.

Pogledajte još nevjerovatnih fotografija iz njihovih avantura na otvorenom i zajedničkih trenutaka na instagram profilu @henrythecoloradodog.

Foto: @henrythecoloradodog

Foto: @henrythecoloradodog 

Foto: @henrythecoloradodog 

Foto: @henrythecoloradodog

***

Naslovna fotografija: @henrythecoloradodog
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno