5 važnih stvari koje smo naučili tijekom izolacije doma - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 važnih stvari koje smo naučili tijekom izolacije doma

Tekst:

Marija Perić

POSAO & ŽIVOT
3.4.2020.

Inicijativa #OstaniKuci naučila nas je puno toga, zbližila nas dodatno s našim ukućanima, otvorila put ka novim hobijima, nešto drugačijim jelima i novim ritualima u nesvakidašnoj rutini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pored toga, iz ove situacije ponijeti ćemo dosta novih lekcija koje će utjecati pozitivno na organizaciju našeg vremena, brigu o našem zdravlju, ali i na druženja s najdražima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako, otkrijte kroz 5 stvari koje smo naučili tijekom izolacije doma.

UVIJEK IMAMO VREMENA, SAMO GA TREBAMO BOLJE ISKORISTITI

Sad kad vremena imamo malo više nego inače, svi smo nekako željni upijati sunce na terasi omiljenog cafea, šetnje gradom i drugih zabavnih aktivnosti sa najdražim ljudima vani.
No, ranije nismo imali previše vremena za te aktivnosti jer smo bili pretrpani obvezama čije je obavljanje i moglo sačekati. Sada nas je #OstaniKući inicijativa naučila kako uvijek imamo vremena i možemo kreirati termin za sve, samo moramo naučiti prioritizirati te organizirati aktivnosti na ispravan način. I naravno, više uživati u sadašnjosti. 

OBITELJSKA DRUŽENJA MOGU BITI 15X ZABAVNIJA

Stalan boravak doma otvorio je vrata brojnim eksperimentiranjima kada su u pitanju druženja s obitelji. Osim što nam je jedna od najzabavnijih zajedničkih aktivnosti priprema raznih jela svako dva sata, pronašli smo i neke nove načine kako zajednički provesti vrijeme i zabaviti se.
Od društvenih igara, preko filmova, pa sve do vježbanja i zezanja, obiteljska druženja uistinu nikada nisu bila posebnija.

TESTIRANJE NOVIH RECEPATA NIJE TAKO ZASTRAŠUJUĆE

Već smo pronašli hrpu šala na internetu koje govore o tome da ćemo iz ove #OstaniKući situacije svi izaći kao izvanredni kuhari.
Upravo ovo vrijeme nas je naučilo da se ne trebamo bojati novih stvari, novih iskustava i novih recepata.
Zato, pripremajte te zabavne deserte, večere, ručkove, užine i ostalih 15 mini jela kroz dan ponosno i uživajte.

UŽIVANJE U SITNICAMA KAO NOVA SVAKODNEVNA RUTINA

Činjenica da snažno biramo ostati kući i brinemo se zajednički da ova cijela priča bude što prije iza nas natjerala nas je da na neke naše navike gledamo na malo drugačiji način. #OstaniKući inicijativa nas je podsjetila koje su stvari na ovom svijetu uistinu važne, a to su obitelj, prijatelji, razvijanje empatije i buđenje solidarnosti, kao i širenje pozitivnih emocija i briga o zdravlju. 
Naučila nas je kako cijeniti sitnice, uživati u svakom danu, satu, ali i u svemu što imamo i tu lekciju sigurno nećemo tako brzo zaboraviti.

ZDRAVLJE JE UISTINU NAŠE NAJVEĆE BLAGO

Svijest o našem zdravlju nikada nije bila pod većim povećalom nego sada. Briga o našem tijelu treba dobiti jednaku pozornost od nas tijekom cijelog našeg života i uistinu je važno da brinemo o sebi i trudimo se hraniti što zdravije, gradimo naš imunitet, biramo namirnice s većim fokusom na organsko, domaće i zdravo. Također, bitno je da se krećemo, družimo s našim najdražim ljudima i organiziramo sve one aktivnosti u našem tjednom planeru koje nas vesele kako bismo bili u potpunosti sretni i ispunjeni.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno