TEKST: Bonjour.ba/PR

DATUM OBJAVE: 6.6.2023.

Ostalo je još nekoliko dana do zvaničnog početka OREA Art Market-a — to jest, kada planiramo posjetiti tradicionalno okupljanje poduzetnika i kreativaca sa posebnim ponudama originalnih, ručno rađenih artikala koji će krasiti naše domove.

Ali vi ih već znate, pa ih nećemo previše otkrivati ​​za vas, osim male napomene da je Art Market projekat OREA platforme, najveće online platforme koja predstavlja prvu multi vendor platformu u našoj zemlji.

 



Na Bonjour.ba smo već imali priliku podijeliti mali sneek peek o tome šta nas očekuje i kakve nam novitete pripremaju u razgovaru sa Senitom Slipac, jednom od osnivačica OREA platforme, ali ovaj put smo odlučili razgovarati sa 3 brenda koji će se predstaviti 11.06. od 11 do 18h u Zemaljskom muzeju, a koji, vjerujemo, zaslužuju dodatnu pažnju.

 

Upoznajte Gea Heal
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gea Heal (@gea.heal)


 

Možete li nam opisati svojim riječima vaš brend, gdje pronalazite inspiraciju i šta ga čini posebnim?


Gea Heal inspiraciju pronalazi u divljinama i ljekovitom izobilju hercegovačke regije. Nježni proizvodi su u potpunosti ručno rađeni. Bazirani na lokalnom aromatičnom bilju, štite kožu od prejakog sunca ljeti i naleta bure u zimskim danima. Kod nas možete pronaći ljekovite, mirisne meleme, balzame, eterična ulja, sapune, sokove i  druge miomirisne pripravke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gea Heal (@gea.heal)


 

Biste li nam otkrili šta nam pripremate za OREA Art Market? Koji će proizvodi biti u fokusu i možemo li očekivati neki novitet?
 

Ove godine na OREA Art market dolazimo sa novim Gea Heal dizajnom, u potpunosti inspirisanim prirodom i njenim procesima. Donosimo i nekoliko novih proizvoda koji će sigurno biti privlačni OREA Art market ljubiteljima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gea Heal (@gea.heal)


 

Ovaj put smo po prvi put pripremili i radionicu za dječiji kutak te ćemo sa djecom praviti svjetlucave repelente. Radujemo se predstojećem vikendu i druženju na OREA Art marketu!

 

Upoznajte brend Tufna


 


 

Možete li nam opisati svojim riječima vaš brend, gdje pronalazite inspiraciju i šta ga čini posebnim?


Tufna je brend ručno rađenog nakita od polimerne gline i medicinskog čelika što ga čini izuzetno laganim i što mi je posebno drago, nosivim osobama sa alergijama na bižuteriju. Kada me pitaju kako bih opisala Tufnu volim da se sjetim jedne sjajne reakcije mušterije koja je rekla da joj je sav nakit jako lijep i nadasve optimističan i baš bih voljela da je optimizam prva stvar koja se primjeti i osjeti kada nosite Tufnu.

 

Nastavljamo bojiti instagram u zeleno ? Treći dostupan model je ujedno i poslednji u zelenim i zlatnim nijansama....

Posted by Tufna on Saturday, 15 April 2023

 

Sva ta raznolikost boja, oblika i samog karaktera nakita, omogućava svakom da pronađe nešto za sebe i ispolji svoju jedinstvenost noseći unikatan rad ispunjen ljubavlju i dobrom energijom.

 

Šta nam pripremate za OREA Art Market i koji će proizvodi biti u fokusu?


Za ovaj OREA Art Market pripremam dosta novih modela koji će biti premijerno izloženi, ali i dio već poznatih i vidjenih Tufna klasika.

 

Današnji dan ljubavi i to sunčan, savršen je da vam bolje ufotkam ovaj model u koji sam zaljubljena preko ušiju ?? Ali i...

Posted by Tufna on Tuesday, 14 February 2023

 

Upoznajte Amaranthine

 


 

Možete li nam opisati svojim riječima vaš brend i šta ga čini posebnim?


Amaranthine je hrvatski brend ručno izrađenog nakita za svaki dan. U izradi koristimo poludrago kamenje, plemenite metale i satenske trake raznih završnih obrada. Svaki komad Amaranthine nakita malo je umjetničko djelo na onome tko ga nosi.

 



Šta nam pripremate za OREA Art Market i koji će proizvodi biti u fokusu?


Kako se imamo priliku prvi puta uživo prezentirati publici u Sarajevu, pokušat ćemo imati što veću paletu svojeg nakita. To će biti izazov jer do sada imamo preko 130 modela nakita pa kad se tome dodaju još opcije s bojama to kupcima daje mogućnost da baš pronađu model za sebe.

 

 

Ali kako dolazi ljeto fokus će biti baš na njemu. Vidimo se u Sarajevu!

 

***
Naslovna fotografija: OREA Art Market PR


Bonjour

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

TEKST: Bonjour.ba

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina. Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.

Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
 

 

Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-01

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_11_bonjour_ba
 

Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_5_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2

 Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH  
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_7_bonjour_ba

Ana Ćavar, direktorica  i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić

 

U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_6_bonjour_ba-1
 

Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja


Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_4

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_888-1

Bonjour_Vegeta_article-07


 

Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?


Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_20_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_21_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_700_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_22_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_24_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_28_bonjour_ba

Pokazi svoje najbolje blue

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_27_bonjour_ba

 

Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_30_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_31_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-06

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_33_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_34_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_35_bonjour_ba


Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_999

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_40_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_25_bonjour_ba-1
 


Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_59_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_60_bonjour_ba

Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_41_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_875
 

Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.


 vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_54_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_100

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_52_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_53_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_91_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_90_bonjour_ba
 

Malo začina za uspomenu

 

Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_gift_
 

Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.

Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_3_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_14_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_13_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_6_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_4_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_2_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_1_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_12_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_8_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_11_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_7_bonjour_ba
 

A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
 

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom

Produkcija: Bonjour.ba  
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba    
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!