TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 4.7.2019.
Sophie Turner i Joe Jonas vjenčali su se prošli vikend na imanju na jugu Francuske. Romantična proslava održana je daleko od očiju javnosti, a sinoć je kreativni dizajner modne kuće Louis Vuitton, Nicolas Ghesquière, na svom Instagramu podijelio fotografiju koja otkriva raskošan dizajn vjenčanice popularne glumice. Fotografija pokazuje volumeniziranu suknju prekrivenu snježno bijelim cvjetnim aplikacijama, top koji ima otvorena leđa, a dio ovog iznimno sanjivog looka je i čipkasti veo.
„Volim način na koji on vidi žene. Njegova odjeća je poput likova kojima težim: žene ratnice. One su jake i snažne, ali i jako lijepo ženstvene.“- ovako je Sophie komentirala Nicolasov dizajn u intervjuu za Harper's Bazaar magazin.
Danas je i Sophie podijelila fotografiju s ceremonije koja dodatno otkriva ženstven kroj vjenčanice, kao i elegantno crno odijelo koje je birao Joe. Elegantni i nasmijani, kroz samo jednu fotografiju sjajno su prenijeli veselu atmosferu koja je vladala tijekom njihovog #wedding vikenda.
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!