Novi zdravi obroci u razigranoj Nestlé kuharici koje ćete pripremati s najmlađima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Novi zdravi obroci u razigranoj Nestlé kuharici koje ćete pripremati s najmlađima

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
22.12.2022.

Uz mnogo smijeha, zabave i kreativnog nereda u kuhinji, roditelji su sa svojom djecom u pred prazničnom periodu kreirali nove recepte u Nestlé izazovu Zdravo! Kuhamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prilika da kroz čaroliju kuhanja djeca stvore zdrave navike i uključe se u svakodnevnu aktivnost pripremanja zdravih obroka, a ujedno da roditelji provedu više vremena sa svojom djecom, te zajedno nauče koje namirnice su zdrave i cjenovno prihvatljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestlé je ove godine pripremio izazov u kojem su djeca i roditelji zajedno kuhali i kreirali niz jednostavnih obroka čiji sastojci su bili i cjenovno prihvatljivi za svako domaćinstvo. Ovaj izazov je pokazao kako kuhanje s djecom može biti zabavno, ali i edukativno. Izazov Zdravo! Kuhamo donio nam je pet novih recepata koje smo s nestrpljenjem iščekivali da probamo. Pobjednički recepti se mogu pronaći i u Nestlé kuharici Zdravo! Kuhaj.
Da kuhanje sa djecom može biti zabavno, korisno i inspirativno uvjerili su se svi takmičari, a prvonagrađeni su podijelili i vlastita iskustva učestvovanja u izazovu.


“Nestlé je smislio prelijepu i originalnu i zdravu igru za mame i djecu. Oni koji su se oprobali u ovoj avanturi po prvi put, uvidjeli su da može da bude zabavno kuhati sa mališanima. Mi ne kuhamo svaki dan zajedno, ali se trudim da je uključim u pripremu obroka makar to bilo i dodavanje namirnica. Tako da ako niste do sad pokušali ovako nešto upustite se u avanturu, jer djeca vole izazove i da budu uključena u život nas odraslih kroz igru”, rekla je mama Nataša Došlo, koja je sa svojom djevojčicom pripremila recept za mesne kuglice.

 

 


Mama Jelena Stojanović se uvijek trudi da svoju djecu uključi u pripremu obroka, ali ističe kako je ovoga puta iskustvo u #ZdravoKuhamo takmičenju bilo drugačije što ih je motiviralo da se potrude za svoj novi recept punjeni krompir koji će se naći u Nestlé kuharici.


“Kao majka, poručila bih svim roditeljima, da što prije shvate važnost učešća djece u organizaciji i pripremi obroka, djeca će se prije osamostaliti, imati bolji odnos prema hrani, više cijeniti i poštovati ono što im se nađe na stolu da pojedu. A tada postaje sve lakše. Mi smo se kroz učešće u ovom projektu dobro zabavile, što je djeci vrlo važno. Napravile smo naizgled lijep i nutritivno kvalitetan obrok koji će vam, nadamo se, poslužiti kao inspiracija. Neka vam je šaren tanjur!,” poručila je mama Jelena.


Izazov Zdravo! Kuhamo bila je prava mala kulinarska avantura za roditelje i djecu u kojoj su se dobro zabavili, ali i naučili šta su to zdrave prehrambene navike i kako izgleda pravilan dnevni unos zdravih namirnica, a oni najbolji su na poklon dobili i Nestlé Mystery Box. Ovoga puta Nestlé Mystery Box otišao je na adrese mama čiji će se recepti naći u novoj Nestlé kuharici. Dobitnice su: Nataša Došlo iz Istočnog Sarajeva, Jelena Stojanović iz Modriče, Jadranka Jelić iz Mostara, Mirela Mizić iz Bihaća i Nermana Bećirović iz Sarajeva.

 

***
Foto: Promo 

Povezani članci

Najpopularniji članci