Jesen u domu: Imamo recept za ukusne njoke s bundevom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Jesen u domu: Imamo recept za ukusne njoke s bundevom

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
25.10.2022.

Okusi jeseni ovog puta inspirirali su nas na nešto drugačije jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon što su ukusne štangice od bundeve razmazile naša nepca neodoljivim aromama, ovog puta namirnica koju često nazivamo zvijezdom jeseni ima sasvim novo ruho. Naime, vlasnica profila Slagalica okusa, Anita Markić je u sklopu naše kategorije Jesen u domu za Bonjour.ba čitatelje pripremila je recept za njoke kojima poseban okus daje ukusna bundeva.





Ovo tadicionalno talijansko jelo u nešto drugačijoj, odnosno jesenjoj verziji možete kreirati kao cjeloviti obrok ili kao prilog omiljenim jelima. Kako Anita otkriva: „Ručak koji možete napraviti brzo a iznimno je ekonomičan. Uz pretpostavku da imate već spreman pire od krompira i pire bundeve. Jedino je preostalo dodati sol i brašno u omjerima navedenim ispod."

Sastojci:

  • 400 g pirea od krompira
  • 200 g pirea od bundeve
  • 230 g pšeničnog brašna
  • Sol po okusu


Postupak:

Od navedenih sastojaka formirati kuglu te je podijeliti na 3 dijela. Nježno razvaljati jednu po jednu i rezati njoke. Dio možete odmah ostaviti u zamrzivač, a ostatak stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu. Kuhajte njoke između 5-7 minuta. Poslužite uz umak po želji.

Dobar tek!


* * *
Foto: Anita Markić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno