Kako kreirati rutinu njege kože i koliko proizvoda nam je dovoljno? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako kreirati rutinu njege kože i koliko proizvoda nam je dovoljno?

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

ZDRAVLJE I NJEGA
15.12.2023.

Redovno ističemo važnost njege naše prve odbrane od vanjskih uticaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Veoma dobro znamo da je koža naš najveći organi i da svaki njen milimetar, bilo da se nalazi na licu ili na prstima noge, iziskuje hidrataciju i neophodnu njegu. Kako se pomjera naša dobna granica tako se pomjeraju i rastu i potrebe naše kože

Međutim, kada govorimo o štetnim spoljašnjim uticajima i zaštitnoj barijeri, koža lica i vrata je najizloženija. Bilo da je riječ o hladnom i suhom zraku, UV zracima i zimskom smogu, naša koža podnosi mnogo. Kada kažemo mnogo, mislimo - mnogo više nego što smo mi svjesni.

Upravo iz tog razloga važno je kreirati rutinu o pravilnoj njezi koja će:

1. odstraniti sve loše spoljašnje uticaje s njene barijere
2. nahraniti je i hidratizirati
3. nadoknaditi sve što joj nedostaje
4. pružiti efekat zatezanja lica i popuniti sitne bore
Kao i kada je riječ o svim drugim navikama, održati pravilnu njegu će biti mnogo lakše uz odgovarajuću rutinu. Inspirisani željom da sve ove korake napravimo sa što manje proizvoda i posljednjom Afrodita 5PEPTIDE kolekcijom, došli smo do nekoliko zaključaka koji će biti odličan pokretač prilikom pronalaska proizvoda koji vam odgovaraju. Krenimo od jedne od važnijih stavki - sastojci.

Ova kolekcija je bez parafina i silikona, a najviše će odgovarati damama iznad 30 godina.


Kako kreirati rutinu njege kože?

Manje je ponekad zaista više. 

To što ćete odabrati mnoštvo proizvoda koji sadrže različite korisne sastojke ne znači da ćete nužno pomoći svojoj koži. Morate, žargonski rečeno, osluškivati njene potrebe i posmatrati reakcije na određene proizvode.

Dovoljno je da odaberete 3 do 4 proizvoda koji vašoj koži u tom trenutku pružaju ono što joj je neophodno.
Čišćenje kože lica 

Kroz svaki članak u kojem govorimo o makeupu, njezi kože tokom ljeta ili hladnijeg perioda, neizbježno je bilo vidjeti i ovaj korak kao osnov. Nježni čistači za lice uklanjaju nečistoće, višak ulja i ostatke šminke koji mogu začepiti vaše pore i tako izazvati probleme poput akni ili iritacija. Imajte na umu da prilikom uklanjanja šminke samo jedan korak (posebno ako su to samo vlažne maramice) nije dovoljan.


Hidratacija

Hidratantna krema pruža vašoj koži potrebnu vlagu. Hidratantnu kremu odaberite prema vašem tipu lica i analizirajte sastojke od koje je sačinjena kako biste odabrali ono što najviše odgovara vašim potrebama. Ovisno o svojim potrebama birajte između jednostavnijih hidratantnih krema ili onih s dodatnim hranjivim tvarima. 

Jeste li razmišljali o liftingu lica i nekom vidu zahvata kako biste koži vratili punoću i svježinu bez borica koje su se nakupile kroz godine? 
Afrodita 5PEPTIDE LIFT HIDRATANTNA ULTRA - LIFTING sadrži hijaluronsku kiselinu i skvalan koji će koži pravilnim korištenjem dati efekat zatezanja i nadoknaditi sve što koži vremenom počne nedostajati, poboljšati čvrstoću i tonus kože. Dobar je izbor kao baza za makeup, dnevnu njegu normalne i mješovite kože ili kao podloga za njegu suhe do vrlo suhe kože.

5PEPTIDE LIFT HRANJIVA ULTRA - LIFTING krema za lice preporučuje se za njegu suhe, hrapave i ispucale kože. Iako daje slične rezultate kao ranije pomenuta krema, pored toga je i bogat izvor masnih kiselina i vitamina E. Njeni glavni sastojci su 100% prirodno bademovo i ulje avokada.
Posebna njega

U zavisnosti od toga šta ste zaključili o svojoj koži uključite dodatne serume, kreme i sastojke u njegu. Možda je pravo vrijeme za Vitamin C ili odgovarajuću kremu za okoloočno područje. Afrodita 5PEPTIDE LIFT TRIPLE - ACTION krema za područje oko očiju sadrži kofein koji je zbog svoje sposobnosti da potiče cirkulaciju, suži krvne žile i smanji oticanja, odličan sastojak kada je riječ o ovoj vrsti proizvoda.
Serumi. Svi govore o nekoj vrsti seruma za lice i sve češće će vam neko savjetovati kako trebati probati nešto što je nahranilo njihovu kožu. Naš savjet je jednostavan.

Želite li zategnutu kožu i svjež izgled? Ključ je u kofeinu koji je glavni sastojak i u 5PEPTIDE LIFT TRIPLE - BOOST LIFTING SERUMA, tik uz hijaluronsku kiselinu. Sastoji se od peptida i molekula koji pomažu spriječiti prerano starenje kože, vidljivo učvršćuju kožu i zaglađuju njen reljef.
Održavanje rutine

Ključ uspješne rutine njege kože je redovitost. Ovo bi trebao postati dio vaše svakodnevne rutine kako biste ostvarili dugoročne rezultate. Kreiranje rutine njege kože koja vam odgovara nije samo estetski izbor, nego i važan korak u očuvanju zdravlja kože

* * *
Foto: Sanela Zukić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci