Donosimo odgovore na najčešća beauty pitanja koje ste pitali Google ove godine - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Donosimo odgovore na najčešća beauty pitanja koje ste pitali Google ove godine

Tekst:

Emina Smaka

BEAUTY SAVJETI
29.12.2021.

Ove godine susreli smo se sa mnogo novih imena kada su u pitanju brendovi za skin care rutinu i make-up, ali i sa mnogo novih načina kako njegovati kožu i nanositi make-up.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi proizvodi su postali trendy i must have komadi u našim toaletnim neseserima, a koja su to najčešća pitanja koja su se guglala u ovoj godini donosimo u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da li postoji način da trepavice izgledaju duže bez nanošenja vještačkih trepavica?

Naravno da postoji, ali moramo priznati da je nanošenje vještačkih trepavica najjednostavniji i najjefikasniji način za dobijanje volumena. Međutim, ukoliko niste poklonik ovog proizvoda postoji nekoliko trikova koji će pomoći. Koristite uvijač trepavica, zatim nanesite maskaru od korijena ka vrhu, te slobodno malo pritisnite kako idete prema kraju, kada završite oba oka, vratite se i nanesite još jedan ili dva sloja, po želji. Pripazite da ne dobijete slijepljene trepavice pune grudvica.

Foto: Pexels.com

Koji je pravilan redoslijed nanošenja proizvoda za njegu kože?

Da biste imali njegovanu i zdravu kožu potrebno joj je priuštiti hidratacije, te je zaštititi od vanjskih uticaja, a za to vam je potrebna dobro osmišljena beauty rutina. Za vas smo u ovom članku kreirali korake jutarnje ali i večernje beauty rutine koja će vam pomoći za dobijanje zdrave i njegovane kože.

Foto: Pexels.com

Da li je Niacinamide vrijedan kupovine?

Niacinamide je poznat još i kao vitamin B3, koji pomaže kod borbe protiv uranjenih znakova starosti, reguliše pH vrijednost kože i smanjuje masnoću kože. Proizvod je koji mnogi preporučuju, te smo ga i mi uvrstili u našu listu najboljih The Ordinary proizvoda za njegu kože.

Kako postići prirodni oblik obrva?

Izgled obrva igra veliku ulogu na našem licu, jer na neki način utiče i na same ekspresije lica. Za što detaljniji opis kako popuniti obrve pogledajte ovdje.

Foto: Pexels.com

Na koji način se riješiti akni?

Sigurni smo da već znate da laganog i brzog načina rješavanja ovog problema nema, najbolje je posavjetovati se sa ljekarom ili vašim dermatologom. Više o aknama i osobama koje se bore sa istim, a i pomažu drugima smo pisali ovdje.

Foto: Pexels.com

* * * 

Naslovna fotografija: @lesliedumeix.mua

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno