Naida je za svoju prijateljicu organizovala djevojačku proslavu u drugačijem ambijentu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Naida je za svoju prijateljicu organizovala djevojačku proslavu u drugačijem ambijentu

Tekst:

Nevena Divčić

VJENČANJA
1.9.2023.

Vedro nebo, priroda, ukusna hrana i dobro, nasmijano društvo obilježili su ovu proslavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Važnost vjenčanja i djevojačke proslave koja se organizuje za buduću mladenku su izjednačeni. Ova dva nezaboravna dana u životu svake djevojke, njihove bliske prijateljice se trude organizovati tako da što više ugode proslavama iz mašte te se mjesecima unaprijed tajno prikupljaju informacije o željama. Djevojačku proslavu koja slavi prijateljstvo i želje mladenke na najautentičniji način je nedavno organizovala Naida Kadić za svoju prijateljicu Vesnu Lazić.
Tema ove djevojačke proslave je usmjerena prema prirodi, reflektirajući njenu ljepotu i čistoću, a roza i bijela boja stvorile su atmosferu nježnosti, romantike i veselja. Za lokaciju djevojačkog, Naida je odabrala Vilu Kadić na Bjelašnici, tačnije Rakitnici. Ova porodična vikendica nalazi se u srcu planine. Udaljena je od gradske buke i tako pruža posebnu dozu privatnosti i mira, što je čini idealnom je za ovaj tip proslave - u krugu bliskih prijatelja.

 "Kao i svaka kuma, željela sam da moja prijateljica Vesna pamti svoju proslavu do kraja života. Ispitivala sam je o željama, te sam tako dobila ideju i inspiraciju u kojem pravcu da idem. Najviše ideja sam prikupila na Pinterestu. Napravila sam galeriju s inspiracijama i krenula u potragu za svim detaljima. Uređenje je bilo u prirodi, jednostavno, romantično, puno cvijeća i jarke ružičaste boje." - rekla je Naida.
Dekoracija i pomno osmišljeni detalji su iziskivali posebnu količinu uloženog vremena, truda i ljubavi.

"Imati status buduće kume i osobe zadužene za nezaboravan provod vaše prijateljice nije nimalo lagan zadatak. S obzirom na to da sam osoba koja uživa u uljepšavanju prostora i s izraženom kreativnošću, svu dekoraciju sam radila sama. Od jastuka i podmetača koje sam šila u posebnoj boji, do dekorisanja cvijeća i najsitnijih detalja, sve sam radila s puno ljubavi. Rezultat je bio oduševljenje svih djevojaka, a posebno moje prijateljice Vesne." - rekla je Naida.
 Na osnovu fotografija nam je jasno da je riječ o veoma emotivnoj proslavi, a u Naidin život organizacija je unijela i određenu dozu adrenalina.

"Izazovi su ono što mene pokreće u životu. Svaki izazov sa sobom nosi određenu dozu straha i neizvjesnosti. Odakle početi i kako će sve na kraju ispasti? Svaki posao koji se radi s puno ljubavi donosi izvanredan rezultat. Tako je bilo i u mom slučaju. Trud je bio nagrađen suzama radosnicama, smijehom, zagrljajima i uspomenama za cijeli život." - rekla je Naida.
Osim mladenke, zvijezda proslave je bila i torta pravljena specijalno za ovu priliku.

"Izabrala sam klasičnu bijelu tortu sa cvjetnim detaljima, koja se savršeno uklopila u cijeli ambijent. Pored torte smo imali i mafine koje su također bili u cvjetnom obliku.  Za hranu sam našla savršeno rješenje - ketering! Super ukusna hrana za svačiji ukus. Mi smo uživale u svakom zalogaju." - rekla je Naida.

 

***
Foto: Naida Kadić Klico

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno