Naida Kundurović: 5 mjesta na kojima morate jesti kad ste u Sarajevu! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Naida Kundurović: 5 mjesta na kojima morate jesti kad ste u Sarajevu!

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
5.11.2014.

Zovu me Nai, kao što spomenuh u prvom tekstu za MODAMO Ali, zovu me i poguzija. Sasvim logično, volim fino pojesti i popiti. Što bi dalmoši rekli, ića i pića. Rukovodim se onom pametnom od gdina G.B. Show-a: "nema iskrenije ljubavi, od ljubavi prema hrani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samim tim, odlučih napisati ponešto o divnim okusima koji se moraju isprobati u Sarajevu.

Napomena 1: čevapčići nisu na spisku, ali taj užitak se apsolutno podrazumijeva.

Napomena 2: navedene preporuke su neizmjerno obojane subjektivnom simpatijom prema određenim mjestima, ljudima, namirnicama.

 

Noovi

1. Šta reći o Nooviju, što gradska raja već nije bezbroj puta opjevala u svojim FB statusima i slikama? Vrhunska vina, slasne pice, ukusna meza, ambijent koji mami intimom i savršena usluga osoblja, predvođenih uvijek nasmijanim Bojanom. E da, na vrhu su Trip Advisora.

 

Sushi san

2. Dok sam živjela u Aziji, probah mnogo sushija u životu, i rijetko koji "evropski" se mogao mjeriti s time. Na moju sreću, a i sreću mnogih koji vole ovu vrstu hrane, Sarajevo je prije nekoliko godina dobilo Sushi san. Zahvaljući Darku, sushi majstoru koji pred vama pravi sve japanske kere-feke. A može vam i zasvirati saksofon na uho dok jedete.

Sushi san sarajevo

Avlija

3. Imam sreću pa živim u blizini Avlije. Kad god poželim da pojedem mesne kuglice u zdjeli napravljenoj od hljeba (doslovno!), u ambijentu koji nalikuje skoro na džunglu (ne šalim se!), prošetam do ovog neobičnog restorana. Preporučujem i pileći sendvič u tako-ukusnom-misterioznom sosu, čiji sastav još nisam uspjela otkriti.

avlija sarajevo

Tavola

4. Veliki sam ljubitelj talijanske kuhinje, a paste su mi slaba tačka. Jedno od rijetkih mjesta gdje mogu opušteno otići s prijateljicama, roditeljima ili business partnerima na ručak ili večeru, bez potrebe za dress codom. Crem brule ili panacota za kraj su obavezni.

Pod lipom

5. Kad se zasitim svih neobičnih gurmanluka i poželim naše tradicionalne zalogaje, odem kod čika Etka na sogan dolmu, sarmu ili domaću zeljanicu. Savršenstvo. Dolazio je i Clinton kod čika Etka, nije to mala stvar.

pod lipom sarajevo

Za MODAMO.info piše: Naida Kundurović

Foto: Facebook, privatne fotografije

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno